Doktori Bolnice „Srbija“ uputili saučešće porodici Bozalo

25.02.2020. 11:39
1

Doktori medicine JZU Bolnica „Srbija“ iz Istočnog Sarajeva ovim putem javno izražavaju iskreno i duboko žaljenje pacijentici bolnice i njenoj porodici povodom gubitka bebe koji se desio dana 17. 2. 2020. godine.

Povodom ovog neželjenog događaja  doktori  traže da nadležni organi u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima pravovremeno, objektivno i detaljno utvrde sve relevantne činjenice i okolnosti  i donesu odluku o eventualnom postojanju  odgovornosti zdravstvenih radnika koje su u njemu učestvovali.

Stoga, upravo u cilju utvrđivanja istine pozivamo javnost, štampane i elektronske medije da poštuju svoje obaveze i da istinito i objektivno izvještavaju  o ovakvim događajima u zdravstvu, a ne da se kao u ovom slučaju grubo negira osnovno načelo istine, a to je presumpcija nevinosti svakog građanina pa i postupajućeg zdravstvenog osoblja.

Ovom prilikom skrećemo pažnju javnosti da doktori medicine  postaju žrtve medijskog linča i stavljanja na stub srama preko društvenih mreža i senzacionalističkog izvještavanja nekih medija koji i prije provođenja formalne istrage i pokretanja krivičnog postupka, punim imenom i prezimenom javno prozivaju doktore medicine i proglašavaju ih krivim i odgovornim za razna djela. Smatramo da ovo ugrožava osnovna prava,narušava našu sigurnost,dignitet struke i lično dostojanstvo ljekara koji dugi niz godina stručno,profesionalno i časno,često i nadljudskim naporima u otežanim okolnostima obavljaju svoj posao.

Pozivajući se na navedeno,tražimo i pozivamo da se doktorima bolnice   kao i drugim zdravstvenim radnicima i saradnicima pored odgovornosti koje imaju u zdravstvenom sistemu   omogući i zaštita njihovih osnovnih prava i da se poštuje ljudski i profesionalni dignitet svakog ljekara.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Marko 25.02.2020. 23:51
    Stručni kadar treba izmeniti ,penzionisati ustanova nova ,a već počela sa kiksovima ,naše zdravstvo treba komplet zatvoriti i fino se prebaciti u fedaralni dio Sarajeva.
Povezane vijesti
Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
"Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO) "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce
Najčitanije
  • Majka heroj: Lejla doplivala kroz bujicu i spasila kćerku
    12h 44m
    0
  • Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
    11h 42m
    0
  • Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce
    15h 35m
    0
  • Darko Vojvodić donirao 1000 KM, pa pozvao i kolege da urade isto
    16h 52m
    1
  • "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
    11h 56m
    1