Донирана заштитна опрема Институту за јавно здравство

06.03.2020. 15:11
0
ИЗВОР: Srna

Републичка управа цивилине заштите донирала је данас Институту за јавно здравство Републике Српске 200 одијела и визира за потребе заштите медицинских радника приликом провођења епидемиолошких мјера у вези са вирусом корона.

Директор Института за јавно здравство Бранислав Зељковић рекао је новинарима у Бањалуци након предаје донације да се ради о заштитној опреми, комбинозонима, наочалама, те антивирусним маскама које помажу у раду у лабараторији и у раду са пацијентима који се налазе у изолацији и инфективним клиникама.

- Донација је дошла у право вријеме, због несташице заштитне опреме - додао је Зељковић.

Он је навео да у Српској нема потврђених нових случајева заразе вирусом корона, осим два јуче потврђена случаја, смјештена на Инфективној клиници у Бањалуци.

- Заражени се осјећају добро, њихова клиничка слика је добра - додао је Зељковић и додао да је извршено 50 тестирања на вирус корона.

Он је позвао родитеље ученика Основне школе "Бранко Ћопић" који се налазе у изолацији да не крше изолацију да би заштитили остале грађане.

- Настава у Основној школи `Бранко Ћопић` почеће у понедјељак, 9. марта, извршена је дефинфекција, те провјетравање просторија - навео је Зељковић.

Вршилац дужности директора Републике управе цивилне заштите Милан Новитовић навео је да Српска из стања непосредне пријетње прешла у вријеме ризика када је у питању вирус корона, те да Влада Српске и све инститиције имају обавезу да се укључе у благовремени одговор на све ризике.

"Коородинационо тијело које је формирала Влада прати све процесе и нема мјеста паници", истакао је Новитовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Спасиоци из Српске једва чекају сусрет са малом Ирмак Спасиоци из Српске једва чекају сусрет са малом Ирмак
Тим цивилне заштите Републике Српске помаже грађанима мјеста Љубно Тим цивилне заштите Републике Српске помаже грађанима мјеста Љубно
Препоруке грађанима за вријеме трајања таласа врућине - шта јести и како се обући Препоруке грађанима за вријеме трајања таласа врућине - шта јести и како се обући
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    17h 9m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    15h 11m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 4m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    14h 9m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    13h 12m
    1