Donirana zaštitna oprema Institutu za javno zdravstvo

06.03.2020. 15:11
0
IZVOR: Srna

Republička uprava civiline zaštite donirala je danas Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske 200 odijela i vizira za potrebe zaštite medicinskih radnika prilikom provođenja epidemioloških mjera u vezi sa virusom korona.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković rekao je novinarima u Banjaluci nakon predaje donacije da se radi o zaštitnoj opremi, kombinozonima, naočalama, te antivirusnim maskama koje pomažu u radu u labaratoriji i u radu sa pacijentima koji se nalaze u izolaciji i infektivnim klinikama.

- Donacija je došla u pravo vrijeme, zbog nestašice zaštitne opreme - dodao je Zeljković.

On je naveo da u Srpskoj nema potvrđenih novih slučajeva zaraze virusom korona, osim dva juče potvrđena slučaja, smještena na Infektivnoj klinici u Banjaluci.

- Zaraženi se osjećaju dobro, njihova klinička slika je dobra - dodao je Zeljković i dodao da je izvršeno 50 testiranja na virus korona.

On je pozvao roditelje učenika Osnovne škole "Branko Ćopić" koji se nalaze u izolaciji da ne krše izolaciju da bi zaštitili ostale građane.

- Nastava u Osnovnoj školi `Branko Ćopić` počeće u ponedjeljak, 9. marta, izvršena je definfekcija, te provjetravanje prostorija - naveo je Zeljković.

Vršilac dužnosti direktora Republike uprave civilne zaštite Milan Novitović naveo je da Srpska iz stanja neposredne prijetnje prešla u vrijeme rizika kada je u pitanju virus korona, te da Vlada Srpske i sve institicije imaju obavezu da se uključe u blagovremeni odgovor na sve rizike.

"Koorodinaciono tijelo koje je formirala Vlada prati sve procese i nema mjesta panici", istakao je Novitović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Spasioci iz Srpske jedva čekaju susret sa malom Irmak Spasioci iz Srpske jedva čekaju susret sa malom Irmak
Tim civilne zaštite Republike Srpske pomaže građanima mjesta Ljubno Tim civilne zaštite Republike Srpske pomaže građanima mjesta Ljubno
Preporuke građanima za vrijeme trajanja talasa vrućine - šta jesti i kako se obući Preporuke građanima za vrijeme trajanja talasa vrućine - šta jesti i kako se obući
Najčitanije
  • Pica mafini
    22h 41m
    0
  • U Kasindolu proslavili 25 godina mature i prisjetili se školskih dana
    12h 19m
    0
  • Vizantijski car dozvolio gradnju Hilandara
    22h 42m
    0
  • "Dobro jutro, Republiko Srpska" Počela isključenja struje u SDS (FOTO)
    13h 51m
    1
  • Poginula žena pješak
    18h 6m
    0