Доток воде на извориштима задовољавајући

07.10.2021. 15:08
0
ИЗВОР: Катера

Из КП „Водовод и канализација“ а.д. Источно Сарајево обавјештавају грађане Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе да је, збок кише која пада од јуче, доток воде на извориштима задовољавајући.

Саопштење преносимо у цјелости.

- Поштовани суграђани,

Количине падавина у току јучерашњег и данашњег дана имале су позитиван ефекат на издашност наших извора. Тренутно, наше извориште Тилава прешло је границу издашности од 100 л/с.

Заједно са извориштем Топлик (28 л/с) и новокаптираним извориштима Топличина и Касиповац (15 л/с), доток воде задовољава просјечну потрошњу грађана Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе. С тим у вези, данас је обустављен доток воде од просјечно 15 л/с из Града Сарајева. Свакако, успостављена веза цјевовода са водоводном мрежом Града Сарајева остаје као опција и алтернатива уколико поново дође до смањења протицаја са наших изворишта.

КП „Водовод и Канализација“ А.Д. Источно Сарајево наставља започете и планиране радове на обезбјеђењу додатних количина воде за грађане наше двије општине у складу са динамиком утврђеном претходно дефинисаним планом - наводи се у саопштењу КП „Водовод и канализација“ а.д. Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Пионири Славије на пола пута до финала Пионири Славије на пола пута до финала
Свечано представљена прва Школа изврсности у Републици Српској (ФОТО) Свечано представљена прва Школа изврсности у Републици Српској (ФОТО)
У петак финално такмичење “Дјеца у саобраћају 2022” У петак финално такмичење “Дјеца у саобраћају 2022”
Најчитаније
 • Сокочани ухашени због тешке крађе
  18h 46m
  2
 • Упозорење на невријеме - апел пољопривредницима
  14h 15m
  0
 • СИПА: Ухапшена једна особа због превара у служби
  17h 17m
  1
 • Дојаве о бомбама широм Сарајева
  18h 58m
  0
 • Тридесет година од како су Вукашиновиће убиле комшије
  14h 20m
  2