Доток воде на извориштима задовољавајући

07.10.2021. 15:08
0
ИЗВОР: Катера

Из КП „Водовод и канализација“ а.д. Источно Сарајево обавјештавају грађане Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе да је, збок кише која пада од јуче, доток воде на извориштима задовољавајући.

Саопштење преносимо у цјелости.

- Поштовани суграђани,

Количине падавина у току јучерашњег и данашњег дана имале су позитиван ефекат на издашност наших извора. Тренутно, наше извориште Тилава прешло је границу издашности од 100 л/с.

Заједно са извориштем Топлик (28 л/с) и новокаптираним извориштима Топличина и Касиповац (15 л/с), доток воде задовољава просјечну потрошњу грађана Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе. С тим у вези, данас је обустављен доток воде од просјечно 15 л/с из Града Сарајева. Свакако, успостављена веза цјевовода са водоводном мрежом Града Сарајева остаје као опција и алтернатива уколико поново дође до смањења протицаја са наших изворишта.

КП „Водовод и Канализација“ А.Д. Источно Сарајево наставља започете и планиране радове на обезбјеђењу додатних количина воде за грађане наше двије општине у складу са динамиком утврђеном претходно дефинисаним планом - наводи се у саопштењу КП „Водовод и канализација“ а.д. Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    10h 12m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    1h 20m
    1
  • Снијег поново забијелио БиХ
    22h 33m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    4h 3m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    21h 21m
    0