Dotok vode na izvorištima zadovoljavajući

07.10.2021. 15:08
0
IZVOR: Katera

Iz KP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Istočno Sarajevo obavještavaju građane Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže da je, zbok kiše koja pada od juče, dotok vode na izvorištima zadovoljavajući.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

- Poštovani sugrađani,

Količine padavina u toku jučerašnjeg i današnjeg dana imale su pozitivan efekat na izdašnost naših izvora. Trenutno, naše izvorište Tilava prešlo je granicu izdašnosti od 100 l/s.

Zajedno sa izvorištem Toplik (28 l/s) i novokaptiranim izvorištima Topličina i Kasipovac (15 l/s), dotok vode zadovoljava prosječnu potrošnju građana Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže. S tim u vezi, danas je obustavljen dotok vode od prosječno 15 l/s iz Grada Sarajeva. Svakako, uspostavljena veza cjevovoda sa vodovodnom mrežom Grada Sarajeva ostaje kao opcija i alternativa ukoliko ponovo dođe do smanjenja proticaja sa naših izvorišta.

KP „Vodovod i Kanalizacija“ A.D. Istočno Sarajevo nastavlja započete i planirane radove na obezbjeđenju dodatnih količina vode za građane naše dvije opštine u skladu sa dinamikom utvrđenom prethodno definisanim planom - navodi se u saopštenju KP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Istočno Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    10h 1m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    11h 16m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    17h 7m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    15h 34m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    17h 26m
    0