Држављанка БиХ (24) ухапшена због кријумчарења миграната

18.09.2023. 18:32
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Припадници Граничне полиције БиХ 17. септембра 2023. године ухапсили су држављанку Босне и Херцеговине Е.Б. (1999.) након што је откривена у кријумчарењу 11 особа афроазијског поријекла.

Кријумчарење је спријечено приликом надзора државне границе и контролом путничког моторног возила Сеат, бх. националних ознака, у мјесту Козара на подручју Чајнича.

Због постојања основа сумње да је почињено казнено дјело кријумчарење особа, о наведеном догађају обавијештени су дежурни тужитељ Тужитељства БиХ и судац за претходни поступак Суда БиХ, према чијим су наредбама возило и други доказни материјали привремено одузети, а држављанка БиХ испитана у својству осумњичене, преноси Фена.

Кријумчарени страни држављани нису посједовали идентификацијске документе, а у упитницима за мигранте изјавили су да долазе из Пакистана. Они су предани припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даљње поступање.

Против осумњичене бх. држављанке, Тужитељству БиХ бит ће достављен извјештај о почињеном казненом дјелу, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Током саобраћајне незгоде откривено кријумчарење људи Фоча: Током саобраћајне незгоде откривено кријумчарење људи
Два држављанина БиХ ухапшена због кријумчарења миграната Два држављанина БиХ ухапшена због кријумчарења миграната
Држављани Хрватске и БиХ приведени због кријумчарења 250 миграната Држављани Хрватске и БиХ приведени због кријумчарења 250 миграната
Најчитаније
 • Детаљи трагедије у којој је живот изгубио директор Студентског дома Фоча
  19h 19m
  0
 • Опљачкана бензинска пумпа у Источној Илиџи
  21h 10m
  0
 • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
  22h 42m
  3
 • Најава прекида водоснабдијевања за сутра
  14h 21m
  0
 • Шулић открио производe којима ће бити снижене цијене у Српској
  16h 2m
  4