Душан Шеховац: Народи изабрали „Милионерске клубове народа“

12.10.2018. 12:14
0
ИЗВОР: Катера

Све више сам сигуран да наши народи воле своје политичке милионере, који су милионе зарадили заскакајући их, више него што су их заступали!

Пред ове опште изборе радознали новинари свих народа  истраживали су колико се политичких милионера пријавило на изборе и утврдили да има десетак политичких милионера, који су тај први милион зарадили захваљујући томе што су бирани од свог народа на разне добро плаћене политичке функције.

Анализирајући имовинске картоне наших политичара можете се увјерити да су они то постали милионери, већином у комбинацији са политичким и другим бизнисима, или ће то постати у сљедећих четири или осам година.

То су: није ово прецизна топ листа, али сви су око милиона!

1.Халид Гењац;

  1. Никола Шпирић ;
  2. Бариша Чолак;

4.Младен Иванић;

5.Душанка Мајкић;

6.Шефик Џаферовић;

7.Денис Бећировић;

8.Сенад Шепић;

9.Салко Соколовић;

10.Дамир Машић

Занимљио и за размишљање, озбиљно и неозбиљно, је информација да су готово сви поново изабрани од народа на овогодишњим општим изборима:

Изабрани су са топ листе од 10 милионера њих 7:

Халид Гењац, Никола Шпирић , Бариша Чолак, Шефик Џаферовић, Сенад Шепић, Салко Соколовић и Дамир Машић.

Нису изабрани:

Младен Иванић и Денис Бећировић, јер су кандидовани за чланове Предсједништва БиХ, а да су се кандидовали за било који други ниво власти, били би изабрани,

Душанка Мајкић која као жена није имала шансу да буде изабрана, побиједили су је мушкарци и жене из СНСД-а, чланови и гласачи.

Другом приликом, кад сакупим податке колико је међу нашим представницима на највишим политичким функцијама, (Предсједништво БиХ, Предсједник Републике Српске, Државни и ентитетски парламенти, Државна и ентитетске владе) објавићу и коментарисати колико је међу њима милонера по новцу и другом материјалном богаству!

Изгледа да се наши народи држе оне народне „мудрости“ : „Нека их јесу се они намирили, недај боже да доведемо друге, колико би ти тек себи узели, нешто заслужено а више незаслужено, а надамо се (лажна нада Д.Ш) да су се они „нахапали“ и да ће престати!“

Послије неколико изборних циклуса у БиХ у оба ентитета, како иде тренд да народ бира своје народне милионере, имаћемо милионерске клубове народа на свим нивоима, као и милионерске владе!

Како је код нас све предмет свађе и извор свађе, препирке, и ово „чудо невиђено“ биће извор нових свађа, препирки међу нашим народима, (националне мањине и грађани ће још дуго бити на чекању) који ће се свађати око тога ко има више милионера, милионерки, и чији да су милионери „љепши“ и „бољи“!

Можете замислити свађе око тога: ко има љепше чизмице; ко има љепшу вилу у Београду, Загребу, Атини, Бечу, Риму; који је политички милионер патриота, а који издајица; или свађу жена политичара око тога која је љубавница најљепша или љубавник, кажу има и тога, и нека, не треба ми да заостајемо за модерним свијетом; чији је дјед био у четницима или усташама, или не дај боже у партизанима!

Инспирација и мотив за писање ове колумне није у томе да се залажем и тражим испитивање поријекла имовине (очито то не траже ни народи, јер гласају за политичке милионере) политичара, њихових жена и дјеце, нити њихових љубавника и љубавница.

Пишем овај текст, да би политичарима, а и вама који ово читате, (ако сматрате да ово вриједи, пренесите и другима) предложио да се покрене јавна расправа о доношење одговарајућег Закона о политичким милионерима у  којем ће бити сљедећи члан: „Кад се у политичку институцију изабере или делегира 51% милионера, сви чланови те институције ће те послове, ту улогу, обављати бесплатно!“

ПС: Закључак који се сам по себи намеће, и уопште нећу претјерати, јесте да је ово (политичко заступање) – барем када је у питању Босна и Херцеговина – најбољи или један од најбољих послова на свијету.

Аутор: Душан Шеховац

Коментари 0
Повезане вијести
Сарајевске пропагандне манипулације са убијеном дјецом на територији бившег Града Сарајева Сарајевске пропагандне манипулације са убијеном дјецом на територији бившег Града Сарајева
Наоружани Срби Сарајева, старосједиоци су у току грађанског рата били на границама свога завичаја Наоружани Срби Сарајева, старосједиоци су у току грађанског рата били на границама свога з...
Бошњаци су 1996. године прво ексхумирали погинуле, па тек онда убијене у Сребреници Бошњаци су 1996. године прво ексхумирали погинуле, па тек онда убијене у Сребреници
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    17h 5m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    17h 49m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    21h 54m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    21h 58m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    7h 25m
    0