Душан Шеховац: Срби срушили све џамије, док Бошњаци нису срушили ниједну цркву

31.05.2018. 10:09
0
ИЗВОР: Катера

Др Муамер Зукорлић, предсједник Странке правде и помирења у емисији “Глобално” на телевизији БН, синоћ, 30. маја. 2018. године, говори о карактеру рата 1992–1995. у БиХ,  и потура  јавности као кукавичје јаје, “истину” да има разлике у корист Бошњака, који су цивилизован народ са урођеним поштовањем према српским православним црквама. Бошњаци су народ, тврди Зукорлић, који није на територији коју су у рату контролисали срушио ниједну православну цркву, док Срби су као нехуман, нецивилизован и непоштен народ на територијама које су у рату контролисали и порушили све џамије.

И славодобитно, јавно изазива саговорнике и водитеља, новинара да ако они знају и за једну срушену православну цркву да одмах то  кажу и он ово више неће износити у јавност као истину.

Није први пут да др Муамер Зукорлић ову “истину” износи јавно у присуству српских интелектуалаца и српских новинара, а није ни први пут да некомпетентни српски професори, аналитичари и новинари шуте, или кад проговоре ништа не кажу.

Боље би било да је проф. др Драго Вуковић шутио, и да није реаговао на изазов др Муамера Зукорлића.

Професор др Драго Вуковић, из позе “изванредног” професора који мисли изјави: “Мислим да има!”

Има професоре, мислите Ви и даље, али ви не знате довољно, нисте компетентни да коментаришете овај друштвени догађај.

У Сарајеву у рату на територији коју су контролисали Бошњаци уништене су двије православне цркве:

1.Трново,

  1. Хаџићи – Осеник.

Сви професори, па и Ви професоре, имате обавезу и дужност да се перманентно усавршавате како би могли друге квалитетно образовати, и да би у јавним наступима показали да сте стручни за област која је тема емисије.

Вјерујте ми професоре да ово не бих коментарисао, и не би Вас описивао, као некомпетентног учесника телевизијске емисије који није спреман да се супротстави сатанизирању и демонизирању српског народа кад саговорници, овом приликом др Мумар Зукорлић то ради, али сам морао због тога што сам један од ваших учитеља.

Као Ваш асистент док сте студирали на Факултету политичких наука у Сарајеву, осамдесетих година прошлог вијека, свједок сам да сте били одличан студент, али морам на основу Вашег вечерашњег наступа на БН телевизији, да иако сте “изванредан” професор да нисте показали да посједујете довољно знања из области која је била тематизирана у емисији “Глобално”!

Да сам ја данас Ваш асистент, учитељ за друштвени догађај, грађански рат у Босни и Херцеговини 1992–1995. година, обезбиједио бих Вам литературу, која би Вам била извор да сазнате  чињенице о рату, а једна од њих је и истина да су Бошњаци рушили православане (а и католичке) цркве на територија Босне и Херцеговине који су они контролисали.

1.http://srpska-pravoslavna-crkva.blogspot.com/2009/07/dabrobosanska-eparhija.html?m=1

  1. http://www.frontal.ba/blogovi/blog/60507/ko-je-i-koliko-rusio-vjerske-objekte-ubosni-i-hercegovini
  2. https://forum.krstarica.com/showthread.php/756529-Bosnjaci-u-ratu-u-BIH-srusili-i-tesko-ostetili-preko-300-srpskih-pravoslavnih-crkava
  3. http://www.dnevnik.ba/teme/odgovor-izetbegovicu-borci-tzv-armije-bih-jesu-unistavali-katolicke-crkve

Молим проф. др Драгу Вуковића, а и друге српске, а и несрпске професоре, политичке и не, аналитичаре и новинаре да се прихвате озбиљног рада, читања, истраживања и утврђивања истина о рату у БиХ из релевантних извора. Предлажем им да престану да говоре у стилу “Мислим да има!”, и да пређу на изношење истина у стилу “Знам да има!” о Србима и Бошњацима, и њиховој улози у рату, које ће онемогућити др Муамера Зукорлића и друге, да наставе јавно износити неистине о Србима које описују као једине лоше момке учеснике грађанског рата у БиХ 1992–1995. године.

Аутор: Душан Шеховац

Коментари 0
Повезане вијести
Сарајевске пропагандне манипулације са убијеном дјецом на територији бившег Града Сарајева Сарајевске пропагандне манипулације са убијеном дјецом на територији бившег Града Сарајева
Наоружани Срби Сарајева, старосједиоци су у току грађанског рата били на границама свога завичаја Наоружани Срби Сарајева, старосједиоци су у току грађанског рата били на границама свога з...
Бошњаци су 1996. године прво ексхумирали погинуле, па тек онда убијене у Сребреници Бошњаци су 1996. године прво ексхумирали погинуле, па тек онда убијене у Сребреници
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    14h 38m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    14h 52m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    14h 44m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    17h 9m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    5h 33m
    0