Еколошка партија Републике Српске: Настављамо истим путем

06.02.2024. 16:19
0
ИЗВОР: katera.news

Сваки дан догађаји у Републици Српској, дејтонској БиХ и свијету потврђују колико је национално одговорна и саборна Еколошка партија Републике Српске - ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ била у праву по питању иницијативе за одржавања Сабора Републике Српске, све као јединог правог одговора бремену времена, односно, колико смо од оснивања својим коректним и конкретним приједлозима били испред времена.

Желимо данас да са јавношћу подијелимо једну за нас, а вјерујемо и за сваког добронамјерног човјека радосну вијест, наиме, због исцрпљености и низа других околности, наш предсједник Никола Лазаревић послије 33 дана поста на води престаје са протестом изазваним вишегодишњом опструкцијом иницијативе Еколошке партије РС за одржавање Сабора Републике Српске.

Поносни смо на достојанствено понашање Лазаревића у ово за њега, његову породицу, његове пријатеље и сараднике веома тешко вријеме.

Поносни смо што је остао човјек који држи своју ријеч, који ниједним потезом за ових 33 дана није давао популистичке изјаве, нити је тражио због личног публицитета подршку медија, напротив.

Поносни смо и на то што је утицао на нас да се не оглашавамо на начин како то не приличи господском понашању својственом Еколошкој партији од њеног првог дана оснивања.

Доказали смо и овог пута да наша статутарна одредба о поштовању других није пала ни у вријеме највећег искушења.

Није, мада смо руку на срце имали оправдане разлоге да за национално неодговорно понашање медијски прозовемо неке институције, политичаре и политичке партије.

Да на основу њиховог оправданог прозивања-оцрњивања у јавности себи „дигнемо“ рејтинг(као што то нажалост сви други раде), да за то популистичко понашање искористимо медије који нису наклоњени оним које би оправдано прозвали.

Могли смо, али нисмо, тим чином смо још једном доказали да смо коректни и конкретни, да смо аванагарда, не само по питању национално одговорне политике, програма и идеје која је блиска свакој породици у Републици Српској и дејтонској БиХ, него да смо људи са којим се може разговарати и договарати о позитивним стварима на програмској основи, те да никад нисмо, нити ћемо учествовати у негативној кампањи и удруживати се са било ким против других из партијских и личних интереса.

На крају да кажемо да ћемо наставити са „притиском“ за одржавање Сабора, сад послије „повратка“ Лазаревића више него прије, да ћемо остати досљедни на нашем програму ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА- спашавању преосталих природних ресурса, те на основу њих развоју стратешких грана привреде, да ћемо остати досљедни на плану изградње ЕКОЛОШКЕ ДРЖАВЕ, на инсистирању поштовања Дејтонског споразума и његовог анекса 4 Устава БиХ.

Да ћемо у наредном периоду остати политички КОРЕКТИВ у Републици Српској и дејтонској БиХ, односно, да ћемо за ново вријеме пружити руку свима који схаватају да је саборност и сарадња на програмској основи - ЗЕЛЕНОМ ОДРЖИВОМ РАЗВОЈУ кључ опстанка, моралног препорода и развоја Републике Српске, са једне стране.

Са друге, да је  посљедично та писмена, програмаска и саборна политика Републике Српске кључ одрживих односа у дејтонској БиХ, односно, да је такав историјски приступ Републике Српске оно што се може и хоће уважити, не само код наших партнера из Федерације, него да ће бити уважено и код свих држава гараната Дејтонског споразума. 

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Није инфаркт ништа ако не слиједиш упутство Фонда здравства Српске Није инфаркт ништа ако не слиједиш упутство Фонда здравства Српске
Лазаревић: Да сад, господо, у НСРС видимо ко је „патриота“, а ко „издајник“ Лазаревић: Да сад, господо, у НСРС видимо ко је „патриота“, а ко „издајник“
Лазаревић: Посебна сједница НСРС - комедија за коју тек иде плаћање карте Лазаревић: Посебна сједница НСРС - комедија за коју тек иде плаћање карте
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    15h 28m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 24m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    14h 28m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    11h 21m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    13h 18m
    0