Лазаревић: Да сад, господо, у НСРС видимо ко је „патриота“, а ко „издајник“

09.04.2024. 10:02
0
ИЗВОР: katera.news

Послије више година покушаја да кроз општи консензус усаборимо Републику Српску и тиме као зрело друштво одговоримо на прави начин бремену времена, не преостаје нам ништа друго него да јавно позовемо „српске“ партије у НСРС, све да се изјасне на идућем засједању о подршци одржавању спасоносног Сабора Републике Српске.

Дана 8. 4. 2024. године смо предсједнику НСРС и свим српским парламентарним партијама (СНСД-СДС-ПДП-ДНС-СП-СПС-УС-ППИР-НФ-НПС-ДЕМОС) послали службену иницијативу у којој предлажемо да на првој наредној сједници НСРС (посебној или редовној) колегиј  НСРС прихвати као тачку дневног реда „Закључак о подршци одржавања Сабора Републике Српске“.

Да јавно кроз морални чин - Закључак на НСРС подрже одржавање Сабора Републике Српске у организацији Митрополије дабробосанске, Анурса, Сената, БОРС-а и оба Универзитета, у Источном Сарајеву и Бањој Луци.

Да тим чином докажу да виде даље, да је вријеме збијања редова-подвлачења ЦРВЕНИХ ЛИНИЈА око опстанка Републике Српске, односно, да је вријеме писменог и саборног одговора, све због угрожавања виталног националног интереса српског народа и посљедично угрожавања нормалног живота свих грађана Републике Српске.

- да народни посланици Закључком донесеним на НСРС потврде да су сагласни са хитним одржавањем Сабора у организацији најумнијих и најмудријих српских глава из Републике Српске, те  његовим формирањем као сталног тијела од посебног друштвеног интереса Републике Српске

- да су сагласни да именовани Сабор организују и на њему донесу Декларацију под називом СРПСКА ЗА 21. ВИЈЕК- документ припремљен од највеће српске памети

- да та декларација обухвати све сфере живота и рада Републике Српске за наредне године и деценије

- да инсистира на поштовању Дејтонског споразума и његовог анекса 4  -Устава БиХ

- да у документу буду јасно назначене црвене линије испод којих Република Српска не смије и неће ићи, те да по том питању кроз препоруке да смјернице свим институцијама и свим изабраним представницима за све нивое власти

До вас је, господо, српски политичари, вријеме је да на одушевљење и плебисцитарну подршку народа подржите ову спасоносну иницијативу, или да је одбаците, чиме ћете са правом саборним и национално одгов орним ЗЕЛЕНИМ  СРПСКЕ и народу показати -доказати да не заслужујете њихову подршку, напротив, да ћете тим чином (они који не буду подржали) нама и народу дати за право да вас у најмању руку сматрамо недораслим представницима српском народа, а можда и ИЗДАЈНИЦИМА.

Што се тиче Еколошке партије РС-ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, за четири наше службене иницијативе у задње три године, никад, баш никад нисмо изашли у јавност са именима институција и партија које су подржале одржавање Сабора, нити са именима партија и институција које нису хтјеле, или смјеле подржати ову спасоносну иницијативу.

Нисмо, разлог је једноставан, знамо да Српској треба свенародни консензус због опасности која се над нас надвила.

Па кад знамо, какви би ми то били људи који нас покушавају сабрати, ако би због сујете, или политичког популизма непромишљено прозвали оне који су три године неодговорно понашали, „мудро“ ћутећи на иницијативу?

Зар нас тим ступидним чином као часна и неукаљана партија не би још више подијелили?

Е сад, господо, из свих српских странака у НСРС нема назад, ИДЕТЕ ПРЕД СУД ЈАВНОСТИ, сад ни ми својим ћутањем не можемо спријечити да народ види ко је ко у данашњој политици.

На вама је прелијепа дужност, да подржите одржавање првог Сабора Републике Српске и уђете у историју као часни људи, часне партије и мудри лидери, или да не дај Боже добијете заслужену етикету нових Бранковића.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Није инфаркт ништа ако не слиједиш упутство Фонда здравства Српске Није инфаркт ништа ако не слиједиш упутство Фонда здравства Српске
Лазаревић: Посебна сједница НСРС - комедија за коју тек иде плаћање карте Лазаревић: Посебна сједница НСРС - комедија за коју тек иде плаћање карте
Лазаревић: Домановићево „Позориште у паланци“ синоћ у Палама Лазаревић: Домановићево „Позориште у паланци“ синоћ у Палама
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 43m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 27m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    10h 12m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 11m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 17m
    0