Електротехнички факултет: Промоција 22 дипломирана инжењера и четири магистра

26.06.2020. 13:14
0
ИЗВОР: Катера

На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас су промовисана 22 дипломирана инжењера електротехнике и четири магистра, као и студенти прве, друге, треће и четврте године са најбољим просјеком.

Дипломирани инжењер електротехнике, смијера аутоматика и електроника, Зорана Мандић поред дипломе дипломираног инжењера добила је и Плакету Електротехничког факултета као студент са највишим просјеком (9.85).

Слика

Мандићева је у изјави за медије истакла да је имала прилику и част да остане асистент на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву, те да је тренутно на мастер студијама. 

Она је позвала све креативне средњошколце да упишу Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву.

- Сви они средњошколци који су креативни и знатижељни, који желе да учествује у нечему што је сигурно будућност, а то је Четврта индустријска револуција, ја их позивам да се не плаше. Ово је факултет који нуди много и сав труд који буду унијели у своје студирање на крају ће да се исплати – нагласила је Мандићева.

Слика

Декан Електротехничког факултета Божидар Поповић истакао је да је ово 18. по реду промоција дипломираних инжењера Електротехнике, те је изразио задовољство што Електротехнички факултет више није факултет на коме студирају само мушкарци, с обзиром да је од 22 дипломца, 11 жена. 

Поводом уписа средњошколаца у нову академску годину, Поповић је рекао да је до сада пријављено 62 кандидата на Електротехничком факултету.

- Имам поруку за све средњошколце који треба да одаберу факултет, да то буде један од Универзитета у Републици Српској, онда Универзитет у Источном Сарајеву, а онда нека одаберу факултет који треба да студирају и да се баве послом који ће сутра донијети добро, не само њима него и заједници и породици и да раде посао који највише воле - нагласио је декан.

Слика

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић честитао је свим свршеним дипломцима, истичући да су завршили изузетно тежак факултет и уложили много труда и рада.

Он је нагласио да су кадрови, који су завршили Електротехнички факултет у Источном Сарајеву, сада већ на веома важним позицијама у привреди и у друштвено-политичком животу Републике Српске и шире.

Коментари 0
Повезане вијести
Г-Петрол подржао одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду" Г-Петрол подржао одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду"
СТЕЛЕКС организује бесплатни двоседмични курс за средњошколце СТЕЛЕКС организује бесплатни двоседмични курс за средњошколце
Десетогодишња Ена Вуковић још један пјеснички бисер Хан Пијеска Десетогодишња Ена Вуковић још један пјеснички бисер Хан Пијеска
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    20h 41m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    9h 54m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    9h 25m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    9h 48m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    5h 41m
    0