Elektrotehnički fakultet: Promocija 22 diplomirana inženjera i četiri magistra

26.06.2020. 13:14
0
IZVOR: Katera

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas su promovisana 22 diplomirana inženjera elektrotehnike i četiri magistra, kao i studenti prve, druge, treće i četvrte godine sa najboljim prosjekom.

Diplomirani inženjer elektrotehnike, smijera automatika i elektronika, Zorana Mandić pored diplome diplomiranog inženjera dobila je i Plaketu Elektrotehničkog fakulteta kao student sa najvišim prosjekom (9.85).

Slika

Mandićeva je u izjavi za medije istakla da je imala priliku i čast da ostane asistent na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu, te da je trenutno na master studijama. 

Ona je pozvala sve kreativne srednjoškolce da upišu Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

- Svi oni srednjoškolci koji su kreativni i znatiželjni, koji žele da učestvuje u nečemu što je sigurno budućnost, a to je Četvrta industrijska revolucija, ja ih pozivam da se ne plaše. Ovo je fakultet koji nudi mnogo i sav trud koji budu unijeli u svoje studiranje na kraju će da se isplati – naglasila je Mandićeva.

Slika

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Božidar Popović istakao je da je ovo 18. po redu promocija diplomiranih inženjera Elektrotehnike, te je izrazio zadovoljstvo što Elektrotehnički fakultet više nije fakultet na kome studiraju samo muškarci, s obzirom da je od 22 diplomca, 11 žena. 

Povodom upisa srednjoškolaca u novu akademsku godinu, Popović je rekao da je do sada prijavljeno 62 kandidata na Elektrotehničkom fakultetu.

- Imam poruku za sve srednjoškolce koji treba da odaberu fakultet, da to bude jedan od Univerziteta u Republici Srpskoj, onda Univerzitet u Istočnom Sarajevu, a onda neka odaberu fakultet koji treba da studiraju i da se bave poslom koji će sutra donijeti dobro, ne samo njima nego i zajednici i porodici i da rade posao koji najviše vole - naglasio je dekan.

Slika

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić čestitao je svim svršenim diplomcima, ističući da su završili izuzetno težak fakultet i uložili mnogo truda i rada.

On je naglasio da su kadrovi, koji su završili Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu, sada već na veoma važnim pozicijama u privredi i u društveno-političkom životu Republike Srpske i šire.

Komentari 0
Povezane vijesti
Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
G-Petrol podržao odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu" G-Petrol podržao odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu"
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    21h 26m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    19h 28m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    18h 21m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    18h 26m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    17h 29m
    1