Елена Шеховац освојила треће мјесто на престижном свјетском такмичењу (ФОТО)

13.11.2022. 19:27
2
ИЗВОР: katera.news

Посљедњих дана у Источно Сарајево стижу медаље са свјетских и балканских такмичења у различитим спортовима. Прије неколико дана из Анталије је у наш град стигла једна помало необична свјетска медаља. Необична, јер долази са такмичења на којем такмичари немају лопту или кимоно него боје и пигмене од којих праве магију.

Такав је свијет перманентне шминке, а Елена Шеховац из Источног Сарајева освојила је треће мјесто на свјетском такмичењу „Wulop“, које је ове године окупуо 150 учеснике из свих земаља свијета.

Елена Шеховац је за портал "Катера" подијелила утиске са овог престижног такмичења.

Како је појаснила, велике државе свијета имале су своје представнике, док су мање, попут БиХ, биле сврстане у одређене регије.

- Свака регија имала је своје представнике. Ја сам била један од представника регије која се звала "Екс-Ју балканске земље" – рекла је наша саговорница.

Предуслов за учешће на овом свјетском такмичењу је, наставља Шеховац, да сте већ побједник своје регије или земље.

- У јуну је огранизовано такмичење на Златибору и од 70 такмичара из многих земаља свијета, ја сам освојила прво мјесто у категорији "Magic shading eyeliner" и стекла услове за учешће на свјетском такмичењу – рекла је она.

Према њеним ријечима, на "Wulop-u" је било пет категорија, три технике су везане за обрве, једна за ајлајнер и посљедња за трајну шминку усана, и у свакој се такмичило по 30 учесника.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

- Ово такмичење окупи најбоље у овом послу. Онај ко се не бави перманентом шминком, вјероватно неће разумјети, али, заиста, постоје људи који су наши идоли и који су најбољих на свијету. Годинама уназад Русија, Бјелорусија, Украјина и Казахстан држе примат над прва три мјеста, а остале земље имају мале шансе. То су земље у којима је јако развијена ова врста индустрије и које диктирају трендове. С обзиром на ту чињеницу, успјех који сам постигла постаје још већи – рекла је она, истичући да није имала никаква очекивања.

Елена додаје да ово свјетско такмичење личи на „други свијет“, те да је скоро па немогуће описати све утиске.

- То су озбиљна такмичења на којима ми и учимо. Имали смо предавања на којима смо учили како тетовирати ареоле дојке код жена које су боловале од рака или како утискивати боју у тјеме људима који немају косу – објашњава Шеховац.

Елена кроз смијех истиче да је треће мјесто, које је освојила, за њу као прво.

- Желим да наставим са менторским послом и све своје знање о перманентном шминкању  пренесем на оне који буду жељели да уче - закључила је она.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Ххх 13.11.2022. 22:43
    Svaka čast!
  • Generic placeholder image
    Maja 13.11.2022. 21:40
    Sve čestitke i sve najbolje u daljem radu.
Повезане вијести
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Преминула Вера Гргић Преминула Вера Гргић
Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    10h 25m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    11h 9m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    15h 14m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    15h 18m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    45m
    0