Elena Šehovac osvojila treće mjesto na prestižnom svjetskom takmičenju (FOTO)

13.11.2022. 19:27
2
IZVOR: katera.news

Posljednjih dana u Istočno Sarajevo stižu medalje sa svjetskih i balkanskih takmičenja u različitim sportovima. Prije nekoliko dana iz Antalije je u naš grad stigla jedna pomalo neobična svjetska medalja. Neobična, jer dolazi sa takmičenja na kojem takmičari nemaju loptu ili kimono nego boje i pigmene od kojih prave magiju.

Takav je svijet permanentne šminke, a Elena Šehovac iz Istočnog Sarajeva osvojila je treće mjesto na svjetskom takmičenju „Wulop“, koje je ove godine okupuo 150 učesnike iz svih zemalja svijeta.

Elena Šehovac je za portal "Katera" podijelila utiske sa ovog prestižnog takmičenja.

Kako je pojasnila, velike države svijeta imale su svoje predstavnike, dok su manje, poput BiH, bile svrstane u određene regije.

- Svaka regija imala je svoje predstavnike. Ja sam bila jedan od predstavnika regije koja se zvala "Eks-Ju balkanske zemlje" – rekla je naša sagovornica.

Preduslov za učešće na ovom svjetskom takmičenju je, nastavlja Šehovac, da ste već pobjednik svoje regije ili zemlje.

- U junu je ogranizovano takmičenje na Zlatiboru i od 70 takmičara iz mnogih zemalja svijeta, ja sam osvojila prvo mjesto u kategoriji "Magic shading eyeliner" i stekla uslove za učešće na svjetskom takmičenju – rekla je ona.

Prema njenim riječima, na "Wulop-u" je bilo pet kategorija, tri tehnike su vezane za obrve, jedna za ajlajner i posljednja za trajnu šminku usana, i u svakoj se takmičilo po 30 učesnika.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

- Ovo takmičenje okupi najbolje u ovom poslu. Onaj ko se ne bavi permanentom šminkom, vjerovatno neće razumjeti, ali, zaista, postoje ljudi koji su naši idoli i koji su najboljih na svijetu. Godinama unazad Rusija, Bjelorusija, Ukrajina i Kazahstan drže primat nad prva tri mjesta, a ostale zemlje imaju male šanse. To su zemlje u kojima je jako razvijena ova vrsta industrije i koje diktiraju trendove. S obzirom na tu činjenicu, uspjeh koji sam postigla postaje još veći – rekla je ona, ističući da nije imala nikakva očekivanja.

Elena dodaje da ovo svjetsko takmičenje liči na „drugi svijet“, te da je skoro pa nemoguće opisati sve utiske.

- To su ozbiljna takmičenja na kojima mi i učimo. Imali smo predavanja na kojima smo učili kako tetovirati areole dojke kod žena koje su bolovale od raka ili kako utiskivati boju u tjeme ljudima koji nemaju kosu – objašnjava Šehovac.

Elena kroz smijeh ističe da je treće mjesto, koje je osvojila, za nju kao prvo.

- Želim da nastavim sa mentorskim poslom i sve svoje znanje o permanentnom šminkanju  prenesem na one koji budu željeli da uče - zaključila je ona.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Hhh 13.11.2022. 22:43
    Svaka čast!
  • Generic placeholder image
    Maja 13.11.2022. 21:40
    Sve čestitke i sve najbolje u daljem radu.
Povezane vijesti
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    5h 59m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    5h 41m
    0
  • Naoružani napadači usred dana ubili misicu Ekvadora
    23h 9m
    0
  • Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
    20h 16m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    6h 35m
    1