Емилија Милић из Шековића облачи дрес новосадске „Војводине 021“

11.07.2023. 14:05
0
ИЗВОР: katera.news

Да се снови остварују ако вјерујеш у њих, доказала је и Емилија Милић из Шековића.

Љубав према кошарци, пробуђена још у раном дјетињству, док је испред породичне куће покушавала у кош убацити тешку „медицинку“,  неколико година касније, сада петнаестогодишњу Ему, води у један од најбољих кошаркашких клубова – новосадску „Војводину 021“.

- Иако сам од малих ногу завољела овај спорт, кошарку сам озбиљније почела тренирати прије пет година, у шековићком КК „Олимп“ . На једној од пријатељских утакмица упознала сам и чувеног власеничког тренера Радована Радику Перендића и на његов позив, прикључила сам се екипи „Власенице“. Морам признати да није било баш једноставно ускладити школске обавезе са тренинзима у другом граду, па ни путовати бар три пута седмично на тренинге. Иако је удаљеност између ова два града двадесетак километара, некада ми се путовање чинило као вјечност, али љубав према овом спорту била је јача од сваког умора - искрена је Емилија.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Њену вјештину и спретност запазили су и србијански стручњаци, што је резултирало позивом на селективне тренинге.

- За „Власеницу“ сам, наступајући за пионирску и кадетску селекцију, одиграла бројне утакмице, а моју игру запазили су и тренери из Кошаркашког савеза Србије па сам прије  годину дана први пут позвана и на један од тренинга за млађе категорије, на коме се бирају будуће репрезентативке – наводи она.

Позив да заигра за млађе селекције „Војводине 021“ стигао је прије неколико мјесеци, а Емилија истиче да је позив награда за сав њен рад, труд и одрицања.

- Иако ми је велика жеља била да заиграм за неки велики клуб, мало сам се двоумила, јер није лако са петнаест година кренути у непознато, у велики град, далеко од  најмилијих. Ипак, уз подршку породице, посебно оца Славка, донијела сам одлуку која је за мене најбоља и прије неколико дана потписала сам четворогодишњи уговор са клубом из Новог Сада. С обзиром на то да сам у јуну завршила основну школу, тамо ћу наставити средњошколско образовање, тако да тренинзи и прелазак у нову средину неће утицати ни на моје школовање - закључила је млада кошаркашица.

Занимљиво је да је Емилија Милић прва кошаркашица из Шековића која ће заиграти за неки велики србијански клуб, а врло вјероватно и за неку од млађих репрезентација Србије.

Коментари 0
Повезане вијести
Хуманитарна акција прикупљања пакетића за дјецу у Шековићима Хуманитарна акција прикупљања пакетића за дјецу у Шековићима
Ухапшена два мушкарца због туче Ухапшена два мушкарца због туче
На хуманитарном базару прикупљено 6.293 КМ за лијечење Милеве Симетић На хуманитарном базару прикупљено 6.293 КМ за лијечење Милеве Симетић
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    16h 22m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    15h 11m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    17h 48m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    17h 53m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    17h 21m
    0