Emilija Milić iz Šekovića oblači dres novosadske „Vojvodine 021“

11.07.2023. 14:05
0
IZVOR: katera.news

Da se snovi ostvaruju ako vjeruješ u njih, dokazala je i Emilija Milić iz Šekovića.

Ljubav prema košarci, probuđena još u ranom djetinjstvu, dok je ispred porodične kuće pokušavala u koš ubaciti tešku „medicinku“,  nekoliko godina kasnije, sada petnaestogodišnju Emu, vodi u jedan od najboljih košarkaških klubova – novosadsku „Vojvodinu 021“.

- Iako sam od malih nogu zavoljela ovaj sport, košarku sam ozbiljnije počela trenirati prije pet godina, u šekovićkom KK „Olimp“ . Na jednoj od prijateljskih utakmica upoznala sam i čuvenog vlaseničkog trenera Radovana Radiku Perendića i na njegov poziv, priključila sam se ekipi „Vlasenice“. Moram priznati da nije bilo baš jednostavno uskladiti školske obaveze sa treninzima u drugom gradu, pa ni putovati bar tri puta sedmično na treninge. Iako je udaljenost između ova dva grada dvadesetak kilometara, nekada mi se putovanje činilo kao vječnost, ali ljubav prema ovom sportu bila je jača od svakog umora - iskrena je Emilija.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Njenu vještinu i spretnost zapazili su i srbijanski stručnjaci, što je rezultiralo pozivom na selektivne treninge.

- Za „Vlasenicu“ sam, nastupajući za pionirsku i kadetsku selekciju, odigrala brojne utakmice, a moju igru zapazili su i treneri iz Košarkaškog saveza Srbije pa sam prije  godinu dana prvi put pozvana i na jedan od treninga za mlađe kategorije, na kome se biraju buduće reprezentativke – navodi ona.

Poziv da zaigra za mlađe selekcije „Vojvodine 021“ stigao je prije nekoliko mjeseci, a Emilija ističe da je poziv nagrada za sav njen rad, trud i odricanja.

- Iako mi je velika želja bila da zaigram za neki veliki klub, malo sam se dvoumila, jer nije lako sa petnaest godina krenuti u nepoznato, u veliki grad, daleko od  najmilijih. Ipak, uz podršku porodice, posebno oca Slavka, donijela sam odluku koja je za mene najbolja i prije nekoliko dana potpisala sam četvorogodišnji ugovor sa klubom iz Novog Sada. S obzirom na to da sam u junu završila osnovnu školu, tamo ću nastaviti srednjoškolsko obrazovanje, tako da treninzi i prelazak u novu sredinu neće uticati ni na moje školovanje - zaključila je mlada košarkašica.

Zanimljivo je da je Emilija Milić prva košarkašica iz Šekovića koja će zaigrati za neki veliki srbijanski klub, a vrlo vjerovatno i za neku od mlađih reprezentacija Srbije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Humanitarna akcija prikupljanja paketića za djecu u Šekovićima Humanitarna akcija prikupljanja paketića za djecu u Šekovićima
Uhapšena dva muškarca zbog tuče Uhapšena dva muškarca zbog tuče
Na humanitarnom bazaru prikupljeno 6.293 KM za liječenje Mileve Simetić Na humanitarnom bazaru prikupljeno 6.293 KM za liječenje Mileve Simetić
Najčitanije
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    13h 11m
    0
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    23h 15m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    20h 42m
    0
  • Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crvenog krsta
    20h 0m
    0
  • Ruska delegacija donijela na Novi Zejtinlik česticu "Plamena sjećanja" iz Moskve
    18h 20m
    0