Ерић: Бити међу 10 најбољих спортиста Српске је велика част и обавеза

16.12.2022. 11:45
0
ИЗВОР: katera.news

Страхиња Ерић је члан А репрезентације БиХ и члан Ски клуба „Сарајево – Источно Сарајево“. Овај младић са Пала је на овогодишњој традиционалној манифестацији „Избора спортисте годинепроглашен за једног од десет најбољих спортиста Републике Српске.

Најбољи босанскохерцеговачки нордијац Страхиња Ерић у овој години остварио је невјероватне резултате, а свакако је најзначајнији онај остварен на Зимским олимпијским играма, које су одржане у фебруару у Пекингу.

Како каже, признање перспективног спортисте Републике Српске много му значи и представља подстицај за остваривање нових резултата.

У разговору за портал Катера Страхиња је говорио колико се тешко борити са зимом и вјетром на стази, али и са оним вјетровима са којим се, као професионални спортиста, бори у земљи у којој живи.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Како и сам истиче, одрастао је у снијегом завејаним предијелима, па је скијање за њега и његове вршњаке било логичан избор.

Овај предани младић врло рано почиње да се бави скијашким трчањем, а тренери недуго након тога увиђају његов таленат.

- Иако сам јако желио да тренирам, а био сам и јако талентован, поласком у средњу школу одлучујем да више пажње посветим школовању – објашњава Ерић.

Судбина је за њега имала друге планове.

-  Недуго након поласка у средњу школу, клуб је одлучио да ме пошаље на интернационални камп у Италију и тада се све мијења – рекао је наш саговорник.

Истиче да је послије кампа много напредовао, те да је остварујући невјероватне резултате почео да исписује нову ера у овом спорту. Иза свих успјеха, додаје, стоје напорни тренинзи, који понекад трају и по 10 часова на дан.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Међутим, и поред тога што је олимпијац и најбољи представник своје локалне заједнице, града, грађана и Републике Срспке, Страхиња се бори са финансијским проблемима.

- Скијашко трчање је јако скуп спорт, а остварени резултати често зависе од квалитета опреме – рекао је Ерић наводећи како му највећу подршку пружају родитељи, Савез, клупски пријатељи, али и професори на Факултету физичког васпитања и спорта у Палама, који студира.

Наш саговорник сматра да се уз помоћ надлежних институција и власти, могу обезбиједити бољи услови за тренинге и развој овог спорта.

Сваки спорт у Српској захтијева више пажње. Спортистима би много значило да им се обезбиједи сигуран посао, јер, нажалост, живјећи овдје, морају завршити раније каријере – додаје он.

Према његовим ријечима, спортисти би могли остваривати историјске резултате уз боље услове, и не би морали тако млади напуштати спорт.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

За крај разговора Страхиња се посебно захвалио читаоцима "Катере" на досадашњој подршци.

-  Хвала "Катери" и њеним читаоцима на безусловној подршци – закључио је Ерић.

Коментари 0
Повезане вијести
Вуковић: Бити најбољи спортиста своје општине посебна је признање (ФОТО) Вуковић: Бити најбољи спортиста своје општине посебна је признање (ФОТО)
Урош Бојанић: Освајање свјетске медаља је мој циљ! (ФОТО) Урош Бојанић: Освајање свјетске медаља је мој циљ! (ФОТО)
Страхиња Ерић најбољи спортиста општине Пале Страхиња Ерић најбољи спортиста општине Пале
Најчитаније
 • Годишњица НАТО агресије на СР Југославију (ВИДЕО)
  4h 35m
  2
 • Лана Лубура и Александар Вуковић најбољи спортисти општине Источна Илиџа у 2022. години (ФОТО)
  21h 55m
  0
 • Пронађена опојна дрога и оружје у Источном Новом Сарајеву
  3h 12m
  3
 • Прасићи опет поскупјели
  9h 37m
  0
 • Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља
  20h 56m
  0