Erić: Biti među 10 najboljih sportista Srpske je velika čast i obaveza

16.12.2022. 11:45
0
IZVOR: katera.news

Strahinja Erić je član A reprezentacije BiH i član Ski kluba „Sarajevo – Istočno Sarajevo“. Ovaj mladić sa Pala je na ovogodišnjoj tradicionalnoj manifestaciji „Izbora sportiste godineproglašen za jednog od deset najboljih sportista Republike Srpske.

Najbolji bosanskohercegovački nordijac Strahinja Erić u ovoj godini ostvario je nevjerovatne rezultate, a svakako je najznačajniji onaj ostvaren na Zimskim olimpijskim igrama, koje su održane u februaru u Pekingu.

Kako kaže, priznanje perspektivnog sportiste Republike Srpske mnogo mu znači i predstavlja podsticaj za ostvarivanje novih rezultata.

U razgovoru za portal Katera Strahinja je govorio koliko se teško boriti sa zimom i vjetrom na stazi, ali i sa onim vjetrovima sa kojim se, kao profesionalni sportista, bori u zemlji u kojoj živi.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Kako i sam ističe, odrastao je u snijegom zavejanim predijelima, pa je skijanje za njega i njegove vršnjake bilo logičan izbor.

Ovaj predani mladić vrlo rano počinje da se bavi skijaškim trčanjem, a treneri nedugo nakon toga uviđaju njegov talenat.

- Iako sam jako želio da treniram, a bio sam i jako talentovan, polaskom u srednju školu odlučujem da više pažnje posvetim školovanju – objašnjava Erić.

Sudbina je za njega imala druge planove.

-  Nedugo nakon polaska u srednju školu, klub je odlučio da me pošalje na internacionalni kamp u Italiju i tada se sve mijenja – rekao je naš sagovornik.

Ističe da je poslije kampa mnogo napredovao, te da je ostvarujući nevjerovatne rezultate počeo da ispisuje novu era u ovom sportu. Iza svih uspjeha, dodaje, stoje naporni treninzi, koji ponekad traju i po 10 časova na dan.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Međutim, i pored toga što je olimpijac i najbolji predstavnik svoje lokalne zajednice, grada, građana i Republike Srspke, Strahinja se bori sa finansijskim problemima.

- Skijaško trčanje je jako skup sport, a ostvareni rezultati često zavise od kvaliteta opreme – rekao je Erić navodeći kako mu najveću podršku pružaju roditelji, Savez, klupski prijatelji, ali i profesori na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta u Palama, koji studira.

Naš sagovornik smatra da se uz pomoć nadležnih institucija i vlasti, mogu obezbijediti bolji uslovi za treninge i razvoj ovog sporta.

Svaki sport u Srpskoj zahtijeva više pažnje. Sportistima bi mnogo značilo da im se obezbijedi siguran posao, jer, nažalost, živjeći ovdje, moraju završiti ranije karijere – dodaje on.

Prema njegovim riječima, sportisti bi mogli ostvarivati istorijske rezultate uz bolje uslove, i ne bi morali tako mladi napuštati sport.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Za kraj razgovora Strahinja se posebno zahvalio čitaocima "Katere" na dosadašnjoj podršci.

-  Hvala "Kateri" i njenim čitaocima na bezuslovnoj podršci – zaključio je Erić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Priznanje najboljeg sportiste me motiviše za dalji rad i nove pobjede (FOTO) Šehovac: Priznanje najboljeg sportiste me motiviše za dalji rad i nove pobjede (FOTO)
Erić: Priznanje koje dolazi iz lokalne zajednice je potvrda mog truda i rada (FOTO) Erić: Priznanje koje dolazi iz lokalne zajednice je potvrda mog truda i rada (FOTO)
Od „bravo“ i „svaka čast“ se ne živi - Nikola Pljevaljčić tatami zamijenio prekookeanskim brodom (FOTO) Od „bravo“ i „svaka čast“ se ne živi - Nikola Pljevaljčić tatami zamijenio prekookeanskim br...
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    15h 21m
    0
  • Krađa u Palama
    13h 39m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    10h 6m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    12h 54m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    6h 15m
    0