ЕТФ наградио побједнике такмичења у изради мобилних апликација (ФОТО)

04.04.2024. 15:04
0
ИЗВОР: katera.news

На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је уприличен пријем за ученике Средње школе „28. јуни“ из Источног Новог Сарајева који су на овогодишњем "М:тел ап" такмичењу освојили шесто мјесто.

Средњошколци су се такмичили у изради мобилних апликација, а тим Ана Ступар, Сергеј Ристић и Лука Глигорић под менторством професора Саром Глуховић осмислио је апликацију „Моја лоза,  желећи да покажу важност познавања коријена и родбинских веза.

Божидар Поповић, декан Електротехничког факултета, навео је да су поред средњошколаца из Источног Сарајева, награђени и ученици из Бијељине, Добоја, Сокоца, Милића и Горажда, те да је овај факултет припремио пригодне поклоне за све тимове.

- Желимо да наградимо њихов труд, рад и резултате јер знањем, напором и марљивошћу доприносе развоју својих локалних заједницама. Сматрам да такве ученике треба цијенити – рекао је он.

Поповић је истакао да се нада да ће неко од њих постати бруцош Електротехничког факултета у Источном Сарајеву.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Професор Сара Глуховић навела је да су награђени ученици талентовани и мотивисани, да су апликацију урадили сами, те да њено менторство у неким тренуцима није било ни потребно.

Према њеним ријечима, апликација тренутно није доступна.

- Вјерујем да ће ова вриједна екипа успјети пустити апликацију и на комерцијално тржиште – рекла је она.

Ана Ступар и Лука Глигорић захвалили су се ЕТФ-у на поклону истичући да овакви гестови пуно значе младим људим јер им показују да неко цијени њихов труд и рад.

Сергеј Ристић је истакао да ће његов одабир за наставак школовања бити Електротехнички факултет у Источном Сарајеву.

Ове године, м:тел-ово такмичење је одржано онлајн, а у седмом циклусу такмичења за најбоље апликације за мобилне уређаје у БиХ стигло је укупно 19 апликација из 15 средњих школа и 13 градова БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    15h 38m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    15h 20m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    16h 14m
    7
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    13h 9m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    12h 11m
    0