ETF nagradio pobjednike takmičenja u izradi mobilnih aplikacija (FOTO)

04.04.2024. 15:04
0
IZVOR: katera.news

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je upriličen prijem za učenike Srednje škole „28. juni“ iz Istočnog Novog Sarajeva koji su na ovogodišnjem "M:tel ap" takmičenju osvojili šesto mjesto.

Srednjoškolci su se takmičili u izradi mobilnih aplikacija, a tim Ana Stupar, Sergej Ristić i Luka Gligorić pod mentorstvom profesora Sarom Gluhović osmislio je aplikaciju „Moja loza,  želeći da pokažu važnost poznavanja korijena i rodbinskih veza.

Božidar Popović, dekan Elektrotehničkog fakulteta, naveo je da su pored srednjoškolaca iz Istočnog Sarajeva, nagrađeni i učenici iz Bijeljine, Doboja, Sokoca, Milića i Goražda, te da je ovaj fakultet pripremio prigodne poklone za sve timove.

- Želimo da nagradimo njihov trud, rad i rezultate jer znanjem, naporom i marljivošću doprinose razvoju svojih lokalnih zajednicama. Smatram da takve učenike treba cijeniti – rekao je on.

Popović je istakao da se nada da će neko od njih postati brucoš Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika

Profesor Sara Gluhović navela je da su nagrađeni učenici talentovani i motivisani, da su aplikaciju uradili sami, te da njeno mentorstvo u nekim trenucima nije bilo ni potrebno.

Prema njenim riječima, aplikacija trenutno nije dostupna.

- Vjerujem da će ova vrijedna ekipa uspjeti pustiti aplikaciju i na komercijalno tržište – rekla je ona.

Ana Stupar i Luka Gligorić zahvalili su se ETF-u na poklonu ističući da ovakvi gestovi puno znače mladim ljudim jer im pokazuju da neko cijeni njihov trud i rad.

Sergej Ristić je istakao da će njegov odabir za nastavak školovanja biti Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu.

Ove godine, m:tel-ovo takmičenje je održano onlajn, a u sedmom ciklusu takmičenja za najbolje aplikacije za mobilne uređaje u BiH stiglo je ukupno 19 aplikacija iz 15 srednjih škola i 13 gradova BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ni kiša im ništa ne može: Nasmijana lica maturanata SŠ "28. juni" na ulicama Istočnog Sarajeva (FOTO) Ni kiša im ništa ne može: Nasmijana lica maturanata SŠ "28. juni" na ulicama Istočnog Sara...
Luka Gligorić učenik generacije Srednje škole „28. juni“ Luka Gligorić učenik generacije Srednje škole „28. juni“
Povjerenje, brižnost i ljubav za dobrobit djeteta – poruka poslata sa predavanja u SŠ „28. juni“ (FOTO) Povjerenje, brižnost i ljubav za dobrobit djeteta – poruka poslata sa predavanja u SŠ „28. ju...
Najčitanije
 • Apel građanima u Istočnom Sarajevu: Čuvajte se zmija!
  12h 7m
  3
 • Priča o mrtvoj dragoj – Lenka Dunđerski i Laza Kostić
  17h 21m
  0
 • Sutra prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
  7h 52m
  1
 • Brat ministra BiH Vojina Mijatovića nasmrt pretučen u Beogradu
  16h 10m
  0
 • Milica Borovčanin učenik generacije SŠC „Vasilije Ostroški“
  13h 49m
  4