ЕУ започиње процедуру забране путовања

27.08.2021. 19:03
0
ИЗВОР: СРНА

ЕУ почела је процедуру враћања забране путовања попут карантина и тестирања за невакцинисане држављане САД и још пет држава, изјавиле су данас дипломате.

Чланице ЕУ почеле су процедуру уклањања САД са листе земаља чији држављани могу да путују у европски блок без додатних забрана због ковида 19.

На необавезујућој листи налазе се 23 земље, укључујући Јапан, Катар и Украјину, али поједине чланице ЕУ већ имају своја ограничења за путнике из САД.

Један од дипломата је рекао да ће са безбједне листе за путовање бити уклоњени Израел, Црна Гора, Либан, Сјеверна Македонија, као и самопроглашено Косово.

Исти извор навео је да ће нове забране путовања за стране држављане у ЕУ бити завршене у понедјељак, 30. августа, уколико ниједна од чланица не буде против.

Листа је заснована на основу ситуације са ковидом 19 у свакој од земаља.

Упркос позивима ЕУ, САД не дозвољавају европским држављанима да слободно долазе и блок је био подијељен на оне који траже једнак третман и оних који се ослањају на туризам и не желе забране за путнике из Америке.

Коментари 0
Повезане вијести
Дочекајте Нову годину у Дубаију Дочекајте Нову годину у Дубаију
БиХ остала без приступних преговора? БиХ остала без приступних преговора?
Од 2024. године држављанима БиХ за улазак у ЕУ ће требати потврда Од 2024. године држављанима БиХ за улазак у ЕУ ће требати потврда
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    23h 17m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 59m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 32m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 6m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 51m
    3