Ево како би познати владари из династије Карађорђевић изгледали данас (ФОТО)

06.12.2023. 17:40
0
ИЗВОР: katera.news

Захваљујући виртуелној машти омогућено нам је да креирамо стварност, те да покушамо замислити како би данас изгледали познати владаре из династије Карађорђевић.

Добро дошли у путовање кроз вријеме!

Кроз овај нови серијал покушаћемо да прикажемо како би данас изгледали познати српски владари из династије Карађорђевић - Ђорђе Петровић, Петар I, његов син Александар, као и његов син Петар II, наводи се на "Инстаграм" страници аутора ових илустрација.

Ђорђе Петровић (1762-1817) познатији као Карађорђе, утемељитељ династије Карађорђевић. Вођа првог српског устанка и борбе ка државној независности. Да данас живи, вјероватно би био херој и симбол националне независности. Као јак, храбар и ауторитативан вођа, данас би био или вођа неке политичке партије или удружења грађана која се бави заштитом српских интереса, историје и традиције.

Петар I Карађорђевић (1844-1921) познатији као Петар Ослободилац или Стари краљ, јер је био први краљ из ове династије, као и први краљ Срба, Хрвата и Словенаца. Био је карактеристичног аристократског изгледа и држања, а остао упамћен због велике бриге о народу, њиховим осјећајима и потребама. Да данас живи, његова политика би се усмјерила ка социјалној заштити, хуманитарним радом, људској потреби и тежњу ка развитку образовног и здраственог система, наводи се на "Инстаграм" страници аутора ових илустрација.

Александар Карађорђевић (1888-1934) је био први краљ Југославије, прозван и Александар Ујединитељ. Остао је упамћен као велики лидер и ауторитет у временима тешких унутрашњих државних проблема. Да данас живи, вјероватно би се залагао за мир и стабилност држава на Балкану, јер је цијели свој животни и државнички вијек посветио том једном циљу - мир и стабилност свих југословенских народа.

Петар II Карађорђевић (1923-1970) био је посљедњи краљ Југославије. Краљ у вријеме великог страдања народа, краљ у вријеме нестанка једне државе, краљ без своје земље. Да данас живи, вјероватно би се бавио неком дипломатском мисијом своје државе у некој иностраној земљи, путем које би тежио да повећа углед своје државе, а неријетко би се бавио и хуманитарним радом из дијаспоре, наводи се на "Инстаграм" страници аутора ових илустрација.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
По 130. пут на Опленцу прославили Светог Андрију По 130. пут на Опленцу прославили Светог Андрију
Научник осмислио математички модел за одрживу временску машину Научник осмислио математички модел за одрживу временску машину
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    17h 47m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    20h 6m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    20h 33m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    23h 13m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    15h 54m
    0