Ево које дестинације за 8. март највише желе посјетити грађани БиХ

03.02.2020. 09:41
0
ИЗВОР: nezavisne.com

За осмомартовска путовања која се организују током читавог марта међу грађанкама и грађанима у Босни и Херцеговини највише интересовање влада за Истанбул, али су популарни и Рим, Верона, Венеција, Париз те Дубаи, кажу у туристичким агенцијама.

Јелена Јаворац из Туристичке агенције "Zepter Passport" Бањалука каже да је тренутно за 8. март, Дан жена, најпопуларнији Истанбул, за који сада највише раде резервације.

-Велика је заинтересованост туриста за 8. март, али и генерално у марту, те је Истанбул 'убитачан' и баш се тражи. Путује се од 6. до 9. марта, а цијена за четири дана и три ноћењења с авионским летом из Београда је 589 КМ, без додатних доплата осим факултативних излета. У ту цијену није урачунат превоз из Бањалуке до Београда, али постоји могућност да се организује уз доплату. За Истанбул имамо слободно још десетак мјеста- каже Јаворчева.

Она истиче да постоји заинтересованост и за друге дестинације, али није тако велика као за Истанбул, те да све зависи од индивидуалног избора.

-У марту имамо још путовања, доста заинтересованости има за Фестивал цвијећа у Италији. Популаран у марту је и Париз- каже Јаворчева.

У "Relax Toursu" у Сарајеву кажу да постоји интерес за путовања током 8. марта, те да су иначе најинтересантнији грађинима увијек били Истанбул и Париз, али да се у марту доста хотела отвара на Јадрану па се већ продају аранжмани за тај мјесец.

-За 8. март је популаран и Рим, који је 699 КМ са свим трошковима и авионским летом, те је он скоро попуњен. Има заинтересовних и за Андалузију, која кошта од 1.400 КМ по особи- кажу у "Relax Toursu".

Они кажу да углавном на таква путовања путују парови, а да у току марта нуде и Дубаи, који је увијек актуелан, те Малезију, за коју такође има оних који су резервисали своја мјеста.

-Цијена аранжмана за Дубаи пет до седам дана, у зависности од хотела с укљученим таксама и визом, је од 1.500 КМ па навише. Малезија кошта од 2.200 КМ па навише- кажу у овој агеницији.

Тамара Тркуља из Туристичке агенције "Вуковић" у Приједору каже да влада посебна заинтересованост за осмомартовски викенд, те да у том термину имају двије понуде - Будимпешту и Венецију.

-Нама је углавном сваки викенд у марту осмомартовско путовање, али тачно на тај датум имамо ове двије дестинације. Око 8. марта имамо и Истанбул, за који имамо заинтересованих, те за сваку од дестинација има још мјеста, а више од пола је попуњено- каже Тркуља за "Независне".

Додала је да имају понуде, али и заинтересоване грађане за пут у Милано, Венецију, Верону и Трст, те Беч, Братиславу и Праг, али и Будимпешту, Истанбул, Париз, Охрид, а да цијене зависе од броја ноћења и даљине путовања.

Маја А. Из Бањалука каже да је ово године одлучила са двије другарице да за Дан жена отпутују у Истанбул јер је чула да је предиван град, а цијена путовања је повољна.

-Трудимо се сваке године за Дан жена негдје да отпутујемо, јер се и највише памте ти детаљи с путовања- рекла је она.

Коментари 0
Повезане вијести
Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града
У СШ „28. јуни“ одржана приредба посвећена женама које су мијењале историју (ФОТО) У СШ „28. јуни“ одржана приредба посвећена женама које су мијењале историју (ФОТО)
Ово је најчешће женско име у Српској Ово је најчешће женско име у Српској
Најчитаније
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    12h 8m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    1h 50m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    12h 14m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    12h 12m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    11h 3m
    0