Ево коме су додијељене награде јубиларног 25. Сарајево филм фестивал

22.08.2019. 22:35
0
ИЗВОР: аvaz.ba

Свечана церемонија додјеле награда јубиларног 25. Сарајево филм фестивала (СФФ) одржана је вечерас у Народном позоришту Сарајево, чиме је званично окончано ово издање фестивала.

Награде “Срце Сарајева” додијељене су у категоријама за дугометражни, документарни, краткометражни и студентски филм те за најбољег глумца, глумицу и редитеља. Такође су додијељене и CineLink награде.

“Срце Сарајева” у категорији за студентски филм добио је филм “Шербет” Николе Стојановића, док је за награду за кратки филм добио Стефан Ђорђевић за остварење “Посљедња слика о оцу”.

У конкуренцији за најбољи документарни филм било је 16 остварења, а “Срце Сарајева” припало је филму Хилала Бајдарова “Кад су расле јапанске јабуке”.

Најбољим глумцем проглашен је Леван Гелбакијани за улогу у филму “А онда смо плесали” редитеља Левана Акина, док је “Срце Сарајева” за најбољу глумицу освојила Ирини Јамбонас за ролу у “Укруг” редитеља Стефан Командарева.

Најбољим редитељем проглашен је Емин Алпер за филм “Прича о три сестре”.

На крају, “Срце Сарајева” за најбољи играни филм добило је остварење “Одведи ме негдје гдје је лијепо” Ене Сендијаревић.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    2h 44m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    2h 49m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    3h 41m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    16h 11m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    3h 55m
    0