Филипова и Душанова прва МТБ рута

30.10.2019. 12:37
2
ИЗВОР: Катера

Наши суграђани, Филип, Душан и њихова мама Данијела су одлучили уживати у овој предивној јесени и одважили се да заједно крену у праву МТБ вожњу.

У наставку прочитајте комплетан извјештај о вожњи коју су возила ова два малишана са својом мамом Данијелом, која је иначе активан члан клуба “МТБ Форис” из Источног Сарајева.

Душан има 7, а Филип 11 година и они су најмлађи чланови клуба. Ову руту су одвезли као прави велики бициклисти и на крају урадили и извјештај који преносимо у цјелости.

Рута: Шабићи – Ракитница – Синановићи – Шабићи

Дужина: 20+ км

Елевација: 400+ м

Возили: Данијела, Филип и Душан

Паркирали смо аутомобил у Шабићима, бициклима се вратили на раскрсницу и кренули у правцу Ракитнице. Возили смо право до моста на раскршћу са знаком који показује да су Синановићи и Пијевац десно, а Трново и Трескавица право.

Скренули смо десно и даље возили само право до споменика неком погинулом војнику. Прије тога смо уживали у сендвичима.

Код споменика смо се мало изгубили, јер имају четри пута без ознака. Отишли смо крајње десно. Срећом, срели смо шумокрадицу који нас је упутио да се вратимо. Требали смо скренути на други пут - лијево.

Возили смо низбрдо и…. изненађење дана! Стадо крава нас је дочекало на путу, а ми смо се уплашили као да су лавови. Једва смо некако прошли. Били смо уплашени и много срећни. Возили смо даље, правко кроз дивне шарене крајолике до асфалтног пута, на којем смо отишли благо десно, ширим путем.

Јели смо питу зељаницу и сирницу у планинарском дому подно Височице планине. Послије смо возили асфалтом узбрдо, низбрдо и уморни, одушевљено вриштали од среће, кад смо угледали наш аутомобил.

Био је то незабораван провод. А сада размишљамо, ваља ли јести телетину и говедину - не ваља се замјерати оним великим животињама. 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    MTB FORIS 03.11.2019. 07:34
    Klub brdskig(planisnkog biciklizma "MTB FORIS" iz Istočnog Sarajeva
  • Generic placeholder image
    Boris 30.10.2019. 14:01
    Bravo mališani. Koji je kub u pitanju?
Повезане вијести
Бициклима до Хиландара за малог Марка Бициклима до Хиландара за малог Марка
За све љубитеље природе и бициклизма 29. јуна у Сокоцу брдска вожња За све љубитеље природе и бициклизма 29. јуна у Сокоцу брдска вожња
Такмичари БК “Форис” из Источног Сарајева успјешни на тркама Такмичари БК “Форис” из Источног Сарајева успјешни на тркама
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    10h 50m
    0
  • Слани мафини
    20h 11m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    22h 6m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    20h 0m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    14h 29m
    3