Filipova i Dušanova prva MTB ruta

30.10.2019. 12:37
2
IZVOR: Katera

Naši sugrađani, Filip, Dušan i njihova mama Danijela su odlučili uživati u ovoj predivnoj jeseni i odvažili se da zajedno krenu u pravu MTB vožnju.

U nastavku pročitajte kompletan izvještaj o vožnji koju su vozila ova dva mališana sa svojom mamom Danijelom, koja je inače aktivan član kluba “MTB Foris” iz Istočnog Sarajeva.

Dušan ima 7, a Filip 11 godina i oni su najmlađi članovi kluba. Ovu rutu su odvezli kao pravi veliki biciklisti i na kraju uradili i izvještaj koji prenosimo u cjelosti.

Ruta: Šabići – Rakitnica – Sinanovići – Šabići

Dužina: 20+ km

Elevacija: 400+ m

Vozili: Danijela, Filip i Dušan

Parkirali smo automobil u Šabićima, biciklima se vratili na raskrsnicu i krenuli u pravcu Rakitnice. Vozili smo pravo do mosta na raskršću sa znakom koji pokazuje da su Sinanovići i Pijevac desno, a Trnovo i Treskavica pravo.

Skrenuli smo desno i dalje vozili samo pravo do spomenika nekom poginulom vojniku. Prije toga smo uživali u sendvičima.

Kod spomenika smo se malo izgubili, jer imaju četri puta bez oznaka. Otišli smo krajnje desno. Srećom, sreli smo šumokradicu koji nas je uputio da se vratimo. Trebali smo skrenuti na drugi put - lijevo.

Vozili smo nizbrdo i…. iznenađenje dana! Stado krava nas je dočekalo na putu, a mi smo se uplašili kao da su lavovi. Jedva smo nekako prošli. Bili smo uplašeni i mnogo srećni. Vozili smo dalje, pravko kroz divne šarene krajolike do asfaltnog puta, na kojem smo otišli blago desno, širim putem.

Jeli smo pitu zeljanicu i sirnicu u planinarskom domu podno Visočice planine. Poslije smo vozili asfaltom uzbrdo, nizbrdo i umorni, oduševljeno vrištali od sreće, kad smo ugledali naš automobil.

Bio je to nezaboravan provod. A sada razmišljamo, valja li jesti teletinu i govedinu - ne valja se zamjerati onim velikim životinjama. 

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    MTB FORIS 03.11.2019. 07:34
    Klub brdskig(planisnkog biciklizma "MTB FORIS" iz Istočnog Sarajeva
  • Generic placeholder image
    Boris 30.10.2019. 14:01
    Bravo mališani. Koji je kub u pitanju?
Povezane vijesti
Biciklima do Hilandara za malog Marka Biciklima do Hilandara za malog Marka
Za sve ljubitelje prirode i biciklizma 29. juna u Sokocu brdska vožnja Za sve ljubitelje prirode i biciklizma 29. juna u Sokocu brdska vožnja
Takmičari BK “Foris” iz Istočnog Sarajeva uspješni na trkama Takmičari BK “Foris” iz Istočnog Sarajeva uspješni na trkama
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    13h 2m
    0
  • Slani mafini
    22h 23m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    22h 12m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    16h 41m
    3
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    11h 11m
    0