Филм "Тома" одушевио публику у Палама, пројекције до уторка!

24.09.2021. 21:27
0
ИЗВОР: Катера

Ново филмско остварење српске кинематографије филм "Тома" посвећен легендарном пјевачу, композитору и текстописцу народне музике Томи Здравковићу од четвртка, 23. септембра до уторка, 28. септембра, биће премијерно приказан паљанској публици у Културном центру "Пале".

Наиме, управа Културног центра најприје је планирала да премијерну пројекцију филма одржи само у четвртак, 23. септембра и данас, 24. септембра у два термина, међутим због великог интересовања Паљана да овај филм погледају, одлучили су се да се пројекција филма настави и наредна четири дана.

Према информацијама којима располажемо, још увијек има слободних карата за филм, тако да сви који желе да погледају филм о Томи Здравковићу, због којег су јуче и данас била попуњена сва могућа мјеста у кино сали Културног центра "Пале", моћи ће да исте купе на билетарници Центра.

Такође, постоји могућност да резервишете карте путем "Фејсбук" странице Културног центра "Пале" или на број телефона 057 227 132 (радним данима).

Филм "Тома" представља импресионистички портрет Томе Здравковића, који приказује све његове почетке, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од највећих хитова, као и однос са великим бројем пријатеља које је имао у умјетничком миљеу тадашње Југославије.

У филму се, поред Томе, појављују ликови његовог брата Новице, колегинице, пјевачице Силване Арменулић, пјевача Предрага Живковића - Тозовца, али и Томиних великих пријатеља, глумца Зорана Радмиловића, пјесника Мике Антића и многих других.

Режисер филма је Драган Бјелогрлић, а улоге тумаче: Милан Марић, Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Андрија Кузмановић, Сања Марковић, Паулина Манов, Милан Колак, Мирјана Карановић, Слободан Нинковић и други.

Цијена улазнице је 4 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Концерт Музичког ансамбла у Културном центру Пале Концерт Музичког ансамбла у Културном центру Пале
Филмотека: Моника Белучи и Венсан Касел Филмотека: Моника Белучи и Венсан Касел
Вечерас промоција књига „Пешке кроз Свету Гору“ и „Сусрети са светогорским старцима“ у Палама Вечерас промоција књига „Пешке кроз Свету Гору“ и „Сусрети са светогорским старцима“ у Палама
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    23h 6m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 50m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    16h 35m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    13h 34m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    14h 46m
    0