Филозофски факултет Пале и Борачка организација потписали споразум о сарадњи

11.02.2022. 17:56
0
ИЗВОР: СРНА

Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву и Борачка организација општине Пале потписали су данас споразум о сарадњи, са циљем заједничког рада на очувању и његовању традиције ослободилачких ратова српског народа.

Декан Филозофског факултета на Палама Драга Мастиловић рекао је да је ова високообразовна установа једна од институција чији је задатак његовање културе памћења и има националне студијске програме које носе тај епитет.

Он је истакао да је ово данас корак напријед у успостављању и његовању културе памћења на Одбрамбено-отаџбински рат.

- Прошле су три деценије од како је започео рат у БиХ и стварање Републике Српске и већ је вријеме да се генерације које су рођене у том периоду и послије на бољи и свеобухватнији начин упознају о Одбрамбено-отаџбинском рату и стварању Српске - изјавио је Мастиловић новинарима.

Мастиловић је додао да споразум предвиђа бројне активности, заједничке манифестације, округле столове, изложбе са циљем очувања сјећања, посебно у овој години када се обиљежавају три деценије од стварања Републике Српске.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Пале Јасна Лазаревић Гавриловић захвалила је Мастиловићу за потисивање споразума, истакавши да "Борачка хоће, а Факултет зна".

Она је навела да су и прије потписивања споразума студенти и професори Филозофског факултета пружали несебичну подршку раду Борачке организације Пале.

- Овим споразумом смо тај наш заједнички рад на очувању сјећања и културе памћења заокружили и документовали - нагласила је Гавриловићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    20h 6m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    21h 11m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    14h 54m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    16h 0m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    11h 8m
    0