Filozofski fakultet Pale i Boračka organizacija potpisali sporazum o saradnji

11.02.2022. 17:56
0
IZVOR: SRNA

Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Boračka organizacija opštine Pale potpisali su danas sporazum o saradnji, sa ciljem zajedničkog rada na očuvanju i njegovanju tradicije oslobodilačkih ratova srpskog naroda.

Dekan Filozofskog fakulteta na Palama Draga Mastilović rekao je da je ova visokoobrazovna ustanova jedna od institucija čiji je zadatak njegovanje kulture pamćenja i ima nacionalne studijske programe koje nose taj epitet.

On je istakao da je ovo danas korak naprijed u uspostavljanju i njegovanju kulture pamćenja na Odbrambeno-otadžbinski rat.

- Prošle su tri decenije od kako je započeo rat u BiH i stvaranje Republike Srpske i već je vrijeme da se generacije koje su rođene u tom periodu i poslije na bolji i sveobuhvatniji način upoznaju o Odbrambeno-otadžbinskom ratu i stvaranju Srpske - izjavio je Mastilović novinarima.

Mastilović je dodao da sporazum predviđa brojne aktivnosti, zajedničke manifestacije, okrugle stolove, izložbe sa ciljem očuvanja sjećanja, posebno u ovoj godini kada se obilježavaju tri decenije od stvaranja Republike Srpske.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Pale Jasna Lazarević Gavrilović zahvalila je Mastiloviću za potisivanje sporazuma, istakavši da "Boračka hoće, a Fakultet zna".

Ona je navela da su i prije potpisivanja sporazuma studenti i profesori Filozofskog fakulteta pružali nesebičnu podršku radu Boračke organizacije Pale.

- Ovim sporazumom smo taj naš zajednički rad na očuvanju sjećanja i kulture pamćenja zaokružili i dokumentovali - naglasila je Gavrilovićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 54m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 27m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 53m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    21h 6m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    11h 35m
    3