"Фис Балкан куп" на Двориштима окупио 91 такмичара

19.02.2021. 17:48
0
ИЗВОР: СРНА

Крешимир Црнковић и Аника Кожица из Хрватске побједници су данашњег међународног такмичења у смучарском трчању "Фис континентал Балкан куп" који се одржава на Двориштима на Јахорини.

Генерални секретар и тренер ски-клуба "Сарајево-Источно Сарајево" Милован Јефтовић рекао је новинарима да је дводневно такмичење окупило 91 такмичара из БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе, Турске, Грчке, Словеније, Македоније, те Аргентине.

- Ово нордијско такмичење организујемо традиционално већ 15 година и оно је по квалитету једно од најјачих такмичења у БиХ. Новост је како другу годину имамо такмичења и за пионире - изјавио је Јефтовић и додао да су услови добри, стазе идеално направљене, тако да могу конкурисати и за Свјетска такмичења.

Међународни технички делегат из Словеније Роберт Керштајн рекао је да је организација на нивоу, има довољно снијега, те да су стазе одлично припремљене.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић захвалио је Смучарском клубу за организацију важног такмичења, као и тренеру Јефтовићу, који га је упознао о правилима.

Ћосић је истакао да је велики значај, како алпских, тако и нордијских дисциплина на подручју Источног Сарајеву, а посебно на Јахорини која је колијевка истинског скијања.

- Види се понецијал у такмичарима овдје на Двориштима, које је озбиљно борилиште. Нордијски ски-центар Дворишта је сјајан локалитет, а Влада Републике Српске и општина Пале су у значајној мјери подржала тај локалитет. Сама прилика да се организује Балканско такмичење на којем учествују све земље Балкана осим Бугарске са 91 такмичаром, говори колико смо признати и значајни -  додао је Ћосић.

Према његовим ријечима, оваква такмичења и дешавања промовишу град Источно Сарајево, Републику Српску и клубове, те их стављају на мапу свијета у овом сличају на регионалну мапу.

Шеф такмичења Драган Јефтовић рекао је да је задовољан данашњим такмичењем, све је прошло у најбољем реду, те да нису очекивали велики број такмичара због вируса корона и Свјетског првенства које ускоро почиње.

Он је навео да са Балкана нису дошли само Бугари, те да ће се такмичење одржати и сутра у конкуренцији мушкараца који трче на 10 километара и жене на пет километара.

- Трка се бодује за Фис бодове, а на крају такмичења се проглашава свеукупни побједник ‘Балкан купа’. Одржаће се и дјечија међународна трка за категорије до 14 и 16 година – пионири - рекао је Јефтовић.

Дводневно такмичње организује Ски-савез БиХ, док је технички организатор Смучарски клуб "Сарајево-Источно Сарајево". 

Коментари 0
Повезане вијести
Завршен "Балкан куп" у биатлону на Двориштима Завршен "Балкан куп" у биатлону на Двориштима
Отказан други дан такмичења у биатлону на Двориштима Отказан други дан такмичења у биатлону на Двориштима
Сутра почиње "Балкан биатлон куп" на Двориштима Сутра почиње "Балкан биатлон куп" на Двориштима
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    22h 45m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    1h 7m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    19h 12m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    22h 0m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    15h 21m
    0