Фоча: Пакети хране и хигијене за социјално најугроженије

07.05.2020. 13:05
0
ИЗВОР: СРНА

Директор УСАИД-а у БиХ Ненси Еслик присуствовала је данас у Фочи испоруци 32 пакета хране, хигијене и материјала за заштитне маске намијењених социјално угроженим породицама.

Помоћ УСАИД-а је обезбијеђена у оквиру програма "Про будућност", који спроводи хуманитарна организација Католички сервис за помоћ /ЦРС/, а биће достављена породицама са списка фочанског Центра за социјални рад.

Претходно је у федералној општини Фоча-Устиколина испоручена помоћ у виду дезинфекционих средстава и материјала за маске.

Есликова је рекла да је за вријеме епидемије вируса корона важније него икад да се пошаље порука солидарности и наде.

Она је напоменула да су обје општине дугогодишњи сарадници ове агенције, те да је помоћ дио акције којом се жели ојачати здравствени систем у борби против вируса корона.

- Од избијања пандемије ковида-19, америчка влада је обезбиједила више од 500 милиона долара помоћи намијењене борби против пандемије у више од 100 ризичних земаља, међу којима је и БиХ. УСАИД пружа више од финансијских средстава, обезбјеђујемо техничку помоћ, обуку, изградњу здравстевних система и лијекове који спасавају животе- истакла је Есликова.

Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је да је ово симболична помоћ, која ће бити подијељена најугроженијим породицама, којима је и до сада, откада је почела епидемија, подијељено више пакета.

- Важнија од ове помоћи је наша сарадња са УСАИД-ом, која траје већ пет-шест година и дала је бројне резултате, прије свега кроз наше Удружење `Трачак наде` које окупља дјецу са тешкоћама у развоју са цијеле регије, од Гацка до Вишеграда. То удружење добија знатну помоћ од УСАИД-а и надамо се да ће се тако и наставити, на чему смо захвални - рекао је Машић.

Начелник федералне општине Фоча-Устиколина Зијад Куновац рекао је да су им, од помоћи у храни, у овом тренутку била важнија дезинфекциона средства, па су се опредијелили за такву врсту помоћи коју ће утрошити за повећање нивоа хигијене, како у јавним објектима, тако и у домаћинствима.

Коментари 0
Повезане вијести
Пакети помоћи за угрожене породице Пакети помоћи за угрожене породице
Источна Илиџа: Малишанима подијељено више од 200 пакетића Источна Илиџа: Малишанима подијељено више од 200 пакетића
Билећа: Старијима особама подијељени прехрамбено-хигијенски пакети Билећа: Старијима особама подијељени прехрамбено-хигијенски пакети
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 18m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 2m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    14h 47m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    11h 46m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    11h 52m
    0