Фоча: Са обале Ћехотине изнио 300 врећа смећа

24.03.2021. 15:20
4
ИЗВОР: Радио Фоча

Фочак Љубомир Тодовић напунио је око 300 великих врећа смећа чистећи обалу ријеке Ћехотине на локалитету пет километара узводно од Фоче у рејону насеља Драгочава.

Тодовић је очистио око шездесет дужних метара обале, ширине од десет до 20 метара, а за то му је било потребно двадесетак дана.

Овај тренер и мајстор каратеа прича да је уз пластичне кесе и флаше, било свега и свачега - животињске коже и цријева, гума и других ауто-дијелова, старих телевизора, тепиха, разних дијелова намјештаја, пиљевине, отпада од огуљеног кромпира, трулог поврћа…

Што је најгоре, констатује Тодовић, на мање од 100 метара одатле, налазе се контејнери.

- Невјероватно колико је било смећа, не може се набројати чега je све било. Сигурно сам одавде изнио 300 великих врећа, мање не, може само да их је било више. Почео сам крајем фебруара и смећа још има, тако да ћу наставити, али како је било, сада обала изгледа много боље - каже Тодовић.

Дио обале Ћехотине, површине око 1.000 метара квадратних, који је уредио, налази се између омладинског излетишта и викенд имања његових ћерке и зета, на самом улазу у насеље, код табле Драгочава.

Он се нада да ће овај његов гест утицати на несавјесне грађане који су бацали смеће на обалу ријеке да то више не чине, те да ће још неког подстаћи на сличну акцију очувања природе.

Жеља му је да, уколико се нађе неко ко би му се придружио, „коридор“ чисте обале за почетак састави са омладинским излетиштем, а да затим настави и даље низводно према острву Бриони и Фочи.

Фоча је позната по великом ријечном богатству и Фочаци се воле похвалити да њихова општина лежи на 17 ријека, али доста је оних који то богатство не знају да цијене, па су дивље депоније на обалама, попут ове у Драгочави, честа појава.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Анонимно 27.03.2021. 14:56
    Свака част Љубомире ... поздрав из српског Никшића
  • Generic placeholder image
    Олга 27.03.2021. 14:49
    Свака част Љубомире, организација и мотив су прави, треба утицати на омладину да се организује , с мало труда и више воље створи себи природно боље, љепше, здравије окружење самим тим квалитетније услове живљења....поздрав из српског Никшића...
  • Generic placeholder image
    Нада 24.03.2021. 20:18
    Свака част човјеку. Људи угледајте се на њега. Да је више оваквих људи све би било боље. Овакве поштене и несебичне људе треба поставити да воде општине и државу. На изборима овакве људе желим и увијек би гласала за њих. Али овакви се неће ни кандидовати.
  • Generic placeholder image
    Marko 24.03.2021. 15:33
    Svaka cast Ljubomire, da je vise takvih!
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    22h 25m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 9m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 54m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 53m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 59m
    0