Форензичка опрема за заштиту дјеце на интернету донирана МУП-у РС

21.12.2020. 18:01
1
ИЗВОР: СРНА

Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић примио је данас донацију високотехнолошке форензичке опреме која је намијењена Одјељењу за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције с циљем заштите дјеце од сексуалног искориштавања и злостављања у дигиталном окружењу.

Кострешевић је донацију међународне невладине организације "Сачувајмо дјецу" примио у име Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, саопштено је из МУП-а.

Директор ове невладине организације Андреа Жеравчић истакла је да ће МУП-у Српске у јануару стићи и други дио опреме, а на основу потписаног Меморандума о разумијевању.

У оквиру ове сарадње планиране су едукације за полицијске службенике који се баве овим пословима, као и заједнички пројекти којима ће се унаприједити капацитети институција Републике Српске у области безбједности дјеце у дигиталном окружењу.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mariofil 19.04.2021. 12:23
    Najbolji ste. Opet donacija. Od sadake zivite i kako ocekujete da nam bude dobro za 10 godina??
Повезане вијести
Донирана информатичка опрема за мјесне заједнице Трново и Кијево Донирана информатичка опрема за мјесне заједнице Трново и Кијево
ОШ "Петар Петровић Његош" донирана опрема за фискултурну салу (ФОТО) ОШ "Петар Петровић Његош" донирана опрема за фискултурну салу (ФОТО)
Електротехнички факултет у Источном Сарајеву представио опрему вриједну око 50.000 КМ Електротехнички факултет у Источном Сарајеву представио опрему вриједну око 50.000 КМ
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    5h 39m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 35m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    23h 20m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    20h 19m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    21h 31m
    0