Француски амбасадор посјетиo ОШ "Петар Петровић Његош" у Источној Илиџи (ФОТО)

02.12.2022. 19:44
0
ИЗВОР: katera.news

Основну школу "Петар Петровић Његош" у Источној Илиџи данас је  посјетила делегација Француске амбасаде, на челу са Њеном екселенцијом Кристин Тудик. У пратњи амбасадорке Тудик били су и аташе за француски језик Franck Simaer и директор Француског института у БиХ Jean-Christophe Thiabaud.

За ову прилику ученици школе приредили пригодну приредбу, а разноврстан програм на француском и српком језику осмислили су и реализовали ученици уз помоћ наставнице француског језика Санеле Пантелић и наставнице српског језика Весне Станишић.

Школски хор је пјевао познате ноте пјесме Шанзелизе (Les Champs – Elysées), а кроз стихове Жака Превера, публика је могла да осјети дух француске културе. Такође, ученици су говорили цитате из познатог дјела „Мали принц“, као и инспиративне порука легендарне Коко Шанел, која је присутне увела у свијет француске моде.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Уступљене фотографије

Дух француског кулинарства је дочарао неодољиви кувар, представљајући француски рецепт за  срећу. На крају, уз пригодну кореографију, ученици су плесали уз тонове актуелне француске пјесме са Мундијала.

Након приредбе, амбасадорка Тудик и делегација су разговарали са директором ове школе Драганом Јововићем, и закључили да ће Француска амбасада увијек подржати рад ОШ "Петар Петровић Његош".

Коментари 0
Повезане вијести
Одржане МОИ Републике Српске у Источној Илиџи (ФОТО) Одржане МОИ Републике Српске у Источној Илиџи (ФОТО)
Основци из Косовске Каменице обишли Стару и Саборну цркву у Сарајеву Основци из Косовске Каменице обишли Стару и Саборну цркву у Сарајеву
Ученици ОШ „Петар Петровић Његош“ побједници регионалног такмичења у оквиру пројекта „Фудбал у школе“ (ФОТО) Ученици ОШ „Петар Петровић Његош“ побједници регионалног такмичења у оквиру пројекта „Фудб...
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    32m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    23h 56m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    20h 49m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    14h 40m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    22h 46m
    0