Francuski ambasador posjetio OŠ "Petar Petrović Njegoš" u Istočnoj Ilidži (FOTO)

02.12.2022. 19:44
0
IZVOR: katera.news

Osnovnu školu "Petar Petrović Njegoš" u Istočnoj Ilidži danas je  posjetila delegacija Francuske ambasade, na čelu sa Njenom ekselencijom Kristin Tudik. U pratnji ambasadorke Tudik bili su i ataše za francuski jezik Franck Simaer i direktor Francuskog instituta u BiH Jean-Christophe Thiabaud.

Za ovu priliku učenici škole priredili prigodnu priredbu, a raznovrstan program na francuskom i srpkom jeziku osmislili su i realizovali učenici uz pomoć nastavnice francuskog jezika Sanele Pantelić i nastavnice srpskog jezika Vesne Stanišić.

Školski hor je pjevao poznate note pjesme Šanzelize (Les Champs – Elysées), a kroz stihove Žaka Prevera, publika je mogla da osjeti duh francuske kulture. Takođe, učenici su govorili citate iz poznatog djela „Mali princ“, kao i inspirativne poruka legendarne Koko Šanel, koja je prisutne uvela u svijet francuske mode.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Ustupljene fotografije

Duh francuskog kulinarstva je dočarao neodoljivi kuvar, predstavljajući francuski recept za  sreću. Na kraju, uz prigodnu koreografiju, učenici su plesali uz tonove aktuelne francuske pjesme sa Mundijala.

Nakon priredbe, ambasadorka Tudik i delegacija su razgovarali sa direktorom ove škole Draganom Jovovićem, i zaključili da će Francuska ambasada uvijek podržati rad OŠ "Petar Petrović Njegoš".

Komentari 0
Povezane vijesti
Održane MOI Republike Srpske u Istočnoj Ilidži (FOTO) Održane MOI Republike Srpske u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Osnovci iz Kosovske Kamenice obišli Staru i Sabornu crkvu u Sarajevu Osnovci iz Kosovske Kamenice obišli Staru i Sabornu crkvu u Sarajevu
Učenici OŠ „Petar Petrović Njegoš“ pobjednici regionalnog takmičenja u okviru projekta „Fudbal u škole“ (FOTO) Učenici OŠ „Petar Petrović Njegoš“ pobjednici regionalnog takmičenja u okviru projekta „Fudb...
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    17h 53m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    18h 0m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    14h 42m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    9h 20m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    9h 52m
    0