Општина Трново: Земља на Јахорини је општинска и нећемо одустати од спровођења регулационог плана у складу са законом

17.07.2024. 09:00
2
ИЗВОР: katera.news

Након што је портал Катера објавио текст о бетонирању 20 хектара на Јахорини, чији регулациони план су усвојили одборници у Скупштини општине Трново, огласили су се из ове локалне заједнице.

Саопштење преносимо у цјелости.

Начелник општине Трново, Драгомир Гаговић, навео је да ова локална заједница има земљиште које је у њеном власништву, те да грађани и општинска управа имају право да распослaжу општинском земљом.

Ревизија регулационог плана за насеље Шатор на Јахорини се ради пуне двије године, како би се урадио, у потпуности, у складу са законом, а „евентуалне“ неправилности ће утврдити надлежни органи.

Заказана је редовна сједница Скупштине општине Трново која је одржана и на којој су одборници једногласно усвојили план ревизије, а Савјет плана је, такође, даo позитивно мишљење на овај план.

Гаговић додаје да је 300 бораца и цивила на подручју општине Трново положило животе за Републику Српску у Одбрамбено-отаџбинском рату, те да њихове породице имају право да живе и располажу општинском земљом. Такође, у протеклом отаџбинском рату уништено је 70% стамбеног и 100% привредног фонда, за чији обнову и реконструкцију су потребна милионска улагања, а дио финансијских средстава од уређења се користи за те намјене.

Ради личног комодитета (поједници-само једна особа пријављена на подручју општине Трново) користећи разна еколошка удружења из Федерације загорчавају живот становника општине Трново.

Питање је како би се осјећали грађани Федерације када би наше удружење из Републике Српске представљало „доброчинитеља“ и „штитило“ интересе грађана из Федерације.

Оно што нас законски следује не дамо и нећемо одустати од спровођења регулационог плана у складу са законом - поручили су из ове локалне заједнице.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Nitro 20.07.2024. 08:48
    Pa fino te pare da podijelis na eavne casti porodicana poginulih jer kako kazes imaju pravo da raspolazu opstinskom zemljom ,a glavinja ce dic na red posle uzbora plaza prvu red vijkovici
  • Generic placeholder image
    odbornik 17.07.2024. 19:02
    Gospodin Gagović najbolji covjek!
Повезане вијести
Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима
Прекид електричне енергије у Трнову Прекид електричне енергије у Трнову
Крсну славу обиљежила Црква Светог пророка Илије у Кијеву Крсну славу обиљежила Црква Светог пророка Илије у Кијеву
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 11m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 34m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 7m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 4m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 55m
    0