Opština Trnovo: Zemlja na Jahorini je opštinska i nećemo odustati od sprovođenja regulacionog plana u skladu sa zakonom

17.07.2024. 09:00
2
IZVOR: katera.news

Nakon što je portal Katera objavio tekst o betoniranju 20 hektara na Jahorini, čiji regulacioni plan su usvojili odbornici u Skupštini opštine Trnovo, oglasili su se iz ove lokalne zajednice.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Načelnik opštine Trnovo, Dragomir Gagović, naveo je da ova lokalna zajednica ima zemljište koje je u njenom vlasništvu, te da građani i opštinska uprava imaju pravo da rasposlažu opštinskom zemljom.

Revizija regulacionog plana za naselje Šator na Jahorini se radi pune dvije godine, kako bi se uradio, u potpunosti, u skladu sa zakonom, a „eventualne“ nepravilnosti će utvrditi nadležni organi.

Zakazana je redovna sjednica Skupštine opštine Trnovo koja je održana i na kojoj su odbornici jednoglasno usvojili plan revizije, a Savjet plana je, takođe, dao pozitivno mišljenje na ovaj plan.

Gagović dodaje da je 300 boraca i civila na području opštine Trnovo položilo živote za Republiku Srpsku u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, te da njihove porodice imaju pravo da žive i raspolažu opštinskom zemljom. Takođe, u proteklom otadžbinskom ratu uništeno je 70% stambenog i 100% privrednog fonda, za čiji obnovu i rekonstrukciju su potrebna milionska ulaganja, a dio finansijskih sredstava od uređenja se koristi za te namjene.

Radi ličnog komoditeta (pojednici-samo jedna osoba prijavljena na području opštine Trnovo) koristeći razna ekološka udruženja iz Federacije zagorčavaju život stanovnika opštine Trnovo.

Pitanje je kako bi se osjećali građani Federacije kada bi naše udruženje iz Republike Srpske predstavljalo „dobročinitelja“ i „štitilo“ interese građana iz Federacije.

Ono što nas zakonski sleduje ne damo i nećemo odustati od sprovođenja regulacionog plana u skladu sa zakonom - poručili su iz ove lokalne zajednice.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Nitro 20.07.2024. 08:48
    Pa fino te pare da podijelis na eavne casti porodicana poginulih jer kako kazes imaju pravo da raspolazu opstinskom zemljom ,a glavinja ce dic na red posle uzbora plaza prvu red vijkovici
  • Generic placeholder image
    odbornik 17.07.2024. 19:02
    Gospodin Gagović najbolji covjek!
Povezane vijesti
Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima
Prekid električne energije u Trnovu Prekid električne energije u Trnovu
Krsnu slavu obilježila Crkva Svetog proroka Ilije u Kijevu Krsnu slavu obilježila Crkva Svetog proroka Ilije u Kijevu
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 10m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 33m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 6m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 3m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 54m
    0