Гашановић: Табле о протјераним сарајевским Србима одговор Сарајеву

03.07.2023. 13:36
0
ИЗВОР: srna.rs

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић оцијенио је да су табле са натписом "Источно Сарајево - град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево" одговор на табле постављене на улазу у федерално Сарајево о лажној опсади града током рата.

Гашановић је у изјави Срни рекао да даје пуну подршку градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу јер је то био одговор на оно што је Сарајево урадило раније.

Он је истакао да је Источно Сарајево град отворен за све, како за туристе, тако и за привреднике.

- Најбитнија је толеранција и сви треба да се окренемо улагањима у привреду, како би становницима било боље - рекао је Гашановић.

На шест кључних улаза у Источно Сарајево прије три дана постављене су табле са називом и подручјем града на српском и енглеском језику, на којима је истакнут податак да је 157.000 Срба морало напустити Сарајево.

Након тога је градоначелник Сарајева Бењамина Карић поднијела кривичну пријаву против градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић за, како је навела, "изазивање или распиривање националне, расне или вјерске мржње". 

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    3h 49m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    23h 58m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 33m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    18h 46m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    15h 0m
    0