Gašanović: Table o protjeranim sarajevskim Srbima odgovor Sarajevu

03.07.2023. 13:36
0
IZVOR: srna.rs

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović ocijenio je da su table sa natpisom "Istočno Sarajevo - grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo" odgovor na table postavljene na ulazu u federalno Sarajevo o lažnoj opsadi grada tokom rata.

Gašanović je u izjavi Srni rekao da daje punu podršku gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću jer je to bio odgovor na ono što je Sarajevo uradilo ranije.

On je istakao da je Istočno Sarajevo grad otvoren za sve, kako za turiste, tako i za privrednike.

- Najbitnija je tolerancija i svi treba da se okrenemo ulaganjima u privredu, kako bi stanovnicima bilo bolje - rekao je Gašanović.

Na šest ključnih ulaza u Istočno Sarajevo prije tri dana postavljene su table sa nazivom i područjem grada na srpskom i engleskom jeziku, na kojima je istaknut podatak da je 157.000 Srba moralo napustiti Sarajevo.

Nakon toga je gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić podnijela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić za, kako je navela, "izazivanje ili raspirivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje". 

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    6h 48m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    5h 32m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    21h 45m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    17h 59m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    22h 51m
    0