Гашић до детаља описао како је ријешен случај убиства мале Данке Илић

04.04.2024. 15:38
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Братислав Гашић, министар унутрашњих послова Србије, рекао је да је један од осумњичених за убиство мале Данке, на позив свог директора, трагао за дјевојчицом знајући да ју је претходно убио.

Рекао је да је потрага за малом Данком трагично завршена и да је злочин који је над њом почињен потресао Србију.

- Припадници МУП-а Србије су након детаљне провере ухапсили С.Ј. и Д.Д., осумњичене да су аутомобилом ударили Данку па тело бацили на депонију - рекао је Гашић.

Према свим информацијама којим располажу, изнио је ретроспективу цијелог догађаја.

Син је, подсјетио је Гашић, мајки Ивани Илић тражио воду и док ју је узела, схватила је да Данке нема. Позвала је мужа и полицију.

- Данка је изашла из дворишта и кретала се асфалтом што потврђују два очевица. Возило у којем су били С.Ј. и Д.Д. је ударило девојчицу. Аутомобилом је управљао Д.Д. док је С.Ј. пребацио тело преко алата. Током вожње су се договорили да тело негде баце - навео је Гашић.

"Данкин отац их питао да ли су је видjели"

 

Рекао је министар и да је осумњичене у једном моменту срео Данкин отац, те их питао да ли су је они видјели, на шта су одговорили да нису.

"Без гриже савjести"

 

Према Гашичевим ријечима, досад је, у оквиру истраге, урађено 15 полиграфских испитивања, а неки истражиоци спавали су, малте не, по свега два сата. Провјеравали су, додао је Гашић, и да ли је мајку неко пратио. Претражено је уже и шире лице мјеста, а стотине припадника МУП-а Србије учествовало је у потрази.

- Осумњичени се придружио потрази без имало гриже савести - рекао је Гашић.

"Осумњичени пребацио тијело"

 

Осумњичени, како је додао, један на другог пребацују кривицу, а МУП има информацију да је један од осумњичених долазио на депонију и пребацио тијело на другу локацију.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Www 04.04.2024. 21:39
    Samo uvesti po hitnom postupku smrtnu kaznu i to je malo za ove monstrume
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Наложено вјештачење предмета из аутомобила којим је ударена Данка Наложено вјештачење предмета из аутомобила којим је ударена Данка
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    4h 35m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    3h 30m
    2
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    20h 52m
    27
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    7h 52m
    0
  • Подијељено 195 пакета за социјално угрожене становнике Источне Илиџе
    22h 38m
    1