Гаспром гаси још једну турбину на Сјеверном току 1

25.07.2022. 18:44
0
ИЗВОР: Agencije

Руски енергетски гигант Гаспром саопштио је данас да ће у раним јутарњим часовима у сриједу, 27. јула, прекинути рад још једне турбине њемачке компаније Сименс у компресорској станици Портоваја.

У саопштењу се наводи да ће гашењем турбине дневне испоруке гаса били ограничене на 33 милиона метара кубних или 20 одсто од укупног капацитета гасовода.

- Због временског периода између поправки прије генералног ремонта, што је у складу са инструкцијама 'Ростехнадзора' и техничког стања мотора, 'Гаспром' обуставља рад још једног мотора 'Сименсове' турбине у станици 'Портоваја' - истиче се у саопштењу.

Гаспром је саопштио и да су добили документа од Сименса о повратку турбине са гасовода Сјеверни ток од Канаде, али да још нису отклоњени претходно уочени ризици и да су се појавила додатна питања.

Руски енергетски гигант и даље има питања о санкцијама ЕУ и Британије чији су одговори важни за испоруку мотора и хитан ремонт осталих турбина у компресорској станици Портоваја.

Гаспром је зато поново од Сименса затражио да пошаље потребна документа и појашњења.

Нешто раније је руски лист Комерсант, позивајући се на своје изворе, писао да је Сименс послао Гаспрому документ који је дала Канада, а којим се омогућава поправка, одржавање и пренос турбина за станицу Портовај до краја 2024. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    9h 15m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    8h 57m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    9h 51m
    3
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    23h 32m
    0
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    6h 46m
    0