Главаш: Лазаре, ако си моралан поднеси оставку и одговори ми на ова питања

29.05.2020. 22:03
4
ИЗВОР: Insajder

Заиста је тужно живјети у друштву у којем др Лазар Продановић, преко леђа младих људи, покушава изградити имиџ поштењачине и моралне  величине. Ако истиче да га је срамота због одлука које су донијели његови партијски другови, зашто и даље сједи у том друштву и зашто не поднесе оставку? - пита народни посланик ДНС Александар Главаш.

- Не знамо зашто је ДНС трн у оку др Продановића, али када већ жели отварати друштвено корисне теме, бити борац против непотизма и аномалија, позивамо га да одговори на неколико питања:
- Како је од посланичких плата успио школовати дјецу и уштедити за два стана у центру Београду, и колико још има некретнина које је регистровао на фамилију?
- Зашто је дуже од деценију скривао своје власништво над Специјалистичким центром ''Ескулап'' у Братунцу? Да ли зато што је у исто вријеме радио и у Болници у Зворнику и својој приватној клиници која има уговор са ФЗО? Није ли то кршење закона, посебно ако си у исто вријеме и посланик у ПС БиХ?
- Сјећа ли се господин Продановић да су га његове колеге из болнице у Зворнику јавно оптуживале да уништава зворничку болницу зарад интереса свог Специјалистичког центра?
- Да ли је тачно да Специјалистички центар поједине прегледе наплати и од ФЗО и од пацијената?
- Зашто није пријавио своја примања као члан Стручног савјета Агенције за лијекове и медицинска средства, и да ли зна да је посао посланика у сукобу интереса са чланством у Стручном савјету у  ком прима масан хонорар?
- Колико је година студирао његов син и одакле новац ''свршеном студенту'' да постане власник атрактивног и прескупог Специјалистичког центра ''Ескулап'' у Братунцу?
- Да ли је тачно да се на подручју Бирача нико није могао запослити без његове сагласности и које је услове требало испунити за радно мјесто?
- Ко је бринуо о његовим пацијентима које је оперисао у дежурствима, па онда одлазио у Сарајево и на разне свјетске дестинације?

Ево прилике господину Продановићу да при крају своје посланичке каријере, дуге 22 године, одговори на питања и положи рачуне грађанима - поручује Главаш.

Лазар Продановић је синоћ гостујући на Н1 о избору Милоша Лучића, као кандидата ДНС-а, за министра за људска права БиХ рекао да је то шамар за десетина хиљада младих људи у БиХ. Он је додао да му је драго што није у Представничком дому, јер иначе не би гласао за то. 

Коментари 4
 • Generic placeholder image
  Aco 01.06.2020. 19:51
  Momak studirao i radio, mlad momak napravio nesto od svog zivota, pa vama pojedincima smeta...
  Acika druze samo napred...
 • Generic placeholder image
  Hahaha 01.06.2020. 13:56
  Ovo je za rubriku "vjerovali ili ne". Sve bolji od boljeg.
  Hahahaha
 • Generic placeholder image
  Sit lopovije 30.05.2020. 01:43
  Ko o čemu, dva lopova o tome ko je veća poštenjačina od njih.
 • Generic placeholder image
  Brane 29.05.2020. 23:07
  Dragi Aco, pitas kako je sin zaradio!?
  Pa tata mu zaradio isto kao i ti.
  Kao da ti nisi studirao i zaradio na isti nacin kao i njegov tata!
  Bar je to jasno svima u Istocnom Sarajevu.
Повезане вијести
Главаш подноси оставку на све политичке позиције и напушта ДНС Главаш подноси оставку на све политичке позиције и напушта ДНС
Главаш: Нећу узети "бијели хљеб" Главаш: Нећу узети "бијели хљеб"
Главаш поднио кривичну пријаву против Џаферовића Главаш поднио кривичну пријаву против Џаферовића
Најчитаније
 • Битка за Рогатицу - Једна од највећих битки четника против Нијемаца и усташа (ВИДЕО)
  5h 45m
  4
 • Пуњене тиквице
  5h 18m
  0
 • Ушао у лифт у суботу, а изашао у понедјељак
  21h 8m
  0
 • Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца
  18h 38m
  1
 • Инспекција затворила два базена
  17h 9m
  0