Glavaš: Lazare, ako si moralan podnesi ostavku i odgovori mi na ova pitanja

29.05.2020. 22:03
4
IZVOR: Insajder

Zaista je tužno živjeti u društvu u kojem dr Lazar Prodanović, preko leđa mladih ljudi, pokušava izgraditi imidž poštenjačine i moralne  veličine. Ako ističe da ga je sramota zbog odluka koje su donijeli njegovi partijski drugovi, zašto i dalje sjedi u tom društvu i zašto ne podnese ostavku? - pita narodni poslanik DNS Aleksandar Glavaš.

- Ne znamo zašto je DNS trn u oku dr Prodanovića, ali kada već želi otvarati društveno korisne teme, biti borac protiv nepotizma i anomalija, pozivamo ga da odgovori na nekoliko pitanja:
- Kako je od poslaničkih plata uspio školovati djecu i uštediti za dva stana u centru Beogradu, i koliko još ima nekretnina koje je registrovao na familiju?
- Zašto je duže od deceniju skrivao svoje vlasništvo nad Specijalističkim centrom ''Eskulap'' u Bratuncu? Da li zato što je u isto vrijeme radio i u Bolnici u Zvorniku i svojoj privatnoj klinici koja ima ugovor sa FZO? Nije li to kršenje zakona, posebno ako si u isto vrijeme i poslanik u PS BiH?
- Sjeća li se gospodin Prodanović da su ga njegove kolege iz bolnice u Zvorniku javno optuživale da uništava zvorničku bolnicu zarad interesa svog Specijalističkog centra?
- Da li je tačno da Specijalistički centar pojedine preglede naplati i od FZO i od pacijenata?
- Zašto nije prijavio svoja primanja kao član Stručnog savjeta Agencije za lijekove i medicinska sredstva, i da li zna da je posao poslanika u sukobu interesa sa članstvom u Stručnom savjetu u  kom prima masan honorar?
- Koliko je godina studirao njegov sin i odakle novac ''svršenom studentu'' da postane vlasnik atraktivnog i preskupog Specijalističkog centra ''Eskulap'' u Bratuncu?
- Da li je tačno da se na području Birača niko nije mogao zaposliti bez njegove saglasnosti i koje je uslove trebalo ispuniti za radno mjesto?
- Ko je brinuo o njegovim pacijentima koje je operisao u dežurstvima, pa onda odlazio u Sarajevo i na razne svjetske destinacije?

Evo prilike gospodinu Prodanoviću da pri kraju svoje poslaničke karijere, duge 22 godine, odgovori na pitanja i položi račune građanima - poručuje Glavaš.

Lazar Prodanović je sinoć gostujući na N1 o izboru Miloša Lučića, kao kandidata DNS-a, za ministra za ljudska prava BiH rekao da je to šamar za desetina hiljada mladih ljudi u BiH. On je dodao da mu je drago što nije u Predstavničkom domu, jer inače ne bi glasao za to. 

Komentari 4
 • Generic placeholder image
  Aco 01.06.2020. 19:51
  Momak studirao i radio, mlad momak napravio nesto od svog zivota, pa vama pojedincima smeta...
  Acika druze samo napred...
 • Generic placeholder image
  Hahaha 01.06.2020. 13:56
  Ovo je za rubriku "vjerovali ili ne". Sve bolji od boljeg.
  Hahahaha
 • Generic placeholder image
  Sit lopovije 30.05.2020. 01:43
  Ko o čemu, dva lopova o tome ko je veća poštenjačina od njih.
 • Generic placeholder image
  Brane 29.05.2020. 23:07
  Dragi Aco, pitas kako je sin zaradio!?
  Pa tata mu zaradio isto kao i ti.
  Kao da ti nisi studirao i zaradio na isti nacin kao i njegov tata!
  Bar je to jasno svima u Istocnom Sarajevu.
Povezane vijesti
Glavaš podnosi ostavku na sve političke pozicije i napušta DNS Glavaš podnosi ostavku na sve političke pozicije i napušta DNS
Glavaš: Neću uzeti "bijeli hljeb" Glavaš: Neću uzeti "bijeli hljeb"
Glavaš podnio krivičnu prijavu protiv Džaferovića Glavaš podnio krivičnu prijavu protiv Džaferovića
Najčitanije
 • Najugroženijima 200 kilograma svinjskog mesa
  9h 23m
  4
 • Izabrani vršioci dužnosti članova Predsjedništva SDS-a
  23h 41m
  11
 • Teatar u sarajevskih Srba
  58m
  0
 • Pokrenut postupak protiv Srbije zbog isticanja zastave u svlačionici
  23h 25m
  0
 • Teniski klub „Vojkovići“ osvojio sedam medalja u „Zetri“
  23h 55m
  0