Glavaš: Lazare, ako si moralan podnesi ostavku i odgovori mi na ova pitanja

29.05.2020. 22:03
4
IZVOR: Insajder

Zaista je tužno živjeti u društvu u kojem dr Lazar Prodanović, preko leđa mladih ljudi, pokušava izgraditi imidž poštenjačine i moralne  veličine. Ako ističe da ga je sramota zbog odluka koje su donijeli njegovi partijski drugovi, zašto i dalje sjedi u tom društvu i zašto ne podnese ostavku? - pita narodni poslanik DNS Aleksandar Glavaš.

- Ne znamo zašto je DNS trn u oku dr Prodanovića, ali kada već želi otvarati društveno korisne teme, biti borac protiv nepotizma i anomalija, pozivamo ga da odgovori na nekoliko pitanja:
- Kako je od poslaničkih plata uspio školovati djecu i uštediti za dva stana u centru Beogradu, i koliko još ima nekretnina koje je registrovao na familiju?
- Zašto je duže od deceniju skrivao svoje vlasništvo nad Specijalističkim centrom ''Eskulap'' u Bratuncu? Da li zato što je u isto vrijeme radio i u Bolnici u Zvorniku i svojoj privatnoj klinici koja ima ugovor sa FZO? Nije li to kršenje zakona, posebno ako si u isto vrijeme i poslanik u PS BiH?
- Sjeća li se gospodin Prodanović da su ga njegove kolege iz bolnice u Zvorniku javno optuživale da uništava zvorničku bolnicu zarad interesa svog Specijalističkog centra?
- Da li je tačno da Specijalistički centar pojedine preglede naplati i od FZO i od pacijenata?
- Zašto nije prijavio svoja primanja kao član Stručnog savjeta Agencije za lijekove i medicinska sredstva, i da li zna da je posao poslanika u sukobu interesa sa članstvom u Stručnom savjetu u  kom prima masan honorar?
- Koliko je godina studirao njegov sin i odakle novac ''svršenom studentu'' da postane vlasnik atraktivnog i preskupog Specijalističkog centra ''Eskulap'' u Bratuncu?
- Da li je tačno da se na području Birača niko nije mogao zaposliti bez njegove saglasnosti i koje je uslove trebalo ispuniti za radno mjesto?
- Ko je brinuo o njegovim pacijentima koje je operisao u dežurstvima, pa onda odlazio u Sarajevo i na razne svjetske destinacije?

Evo prilike gospodinu Prodanoviću da pri kraju svoje poslaničke karijere, duge 22 godine, odgovori na pitanja i položi račune građanima - poručuje Glavaš.

Lazar Prodanović je sinoć gostujući na N1 o izboru Miloša Lučića, kao kandidata DNS-a, za ministra za ljudska prava BiH rekao da je to šamar za desetina hiljada mladih ljudi u BiH. On je dodao da mu je drago što nije u Predstavničkom domu, jer inače ne bi glasao za to. 

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Aco 01.06.2020. 19:51
    Momak studirao i radio, mlad momak napravio nesto od svog zivota, pa vama pojedincima smeta...
    Acika druze samo napred...
  • Generic placeholder image
    Hahaha 01.06.2020. 13:56
    Ovo je za rubriku "vjerovali ili ne". Sve bolji od boljeg.
    Hahahaha
  • Generic placeholder image
    Sit lopovije 30.05.2020. 01:43
    Ko o čemu, dva lopova o tome ko je veća poštenjačina od njih.
  • Generic placeholder image
    Brane 29.05.2020. 23:07
    Dragi Aco, pitas kako je sin zaradio!?
    Pa tata mu zaradio isto kao i ti.
    Kao da ti nisi studirao i zaradio na isti nacin kao i njegov tata!
    Bar je to jasno svima u Istocnom Sarajevu.
Povezane vijesti
Glavaš podnosi ostavku na sve političke pozicije i napušta DNS Glavaš podnosi ostavku na sve političke pozicije i napušta DNS
Glavaš: Neću uzeti "bijeli hljeb" Glavaš: Neću uzeti "bijeli hljeb"
Glavaš podnio krivičnu prijavu protiv Džaferovića Glavaš podnio krivičnu prijavu protiv Džaferovića
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    6h 29m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    13h 35m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    7h 44m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    12h 2m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    13h 54m
    0