Глог, природни лијек за срце и срчане тегобе

03.11.2019. 20:15
0
ИЗВОР: Љепота&Здравље

Jош од средњег вијека против болести срца и вена, као тоник и умирујуће средство за срце примјењује се глог. Ова биљка је прозвана једном од најљековитијих биљака свијета, а то је уједно и биљка с најдужом традицијом лијечења.

Кинези су некад од глога правили ферментисано пиће. Приправци од глога припадају у ред оних биљних лијекова чије је дјеловање клинички најопсежније документовано.

Глог јача и регулише рад срца

Осим тога, изванредан је регулатор крвног притиска. Много истраживања потврдило је да пацијенти који болују од болести срца позитивно реагују након конзумације глога, мање се умарају и мање доживљавају симптоме попут недостатка даха и “прескакања” откуцаја срца.

Глог је једна од биљака с најјачим смирујућим учинком

Помаже код умора, мањка енергије, лошег сна, тешког дисања, вртоглавица, лупања срца, тјескобе, нервозе и шума у ушима. Вриједан је и у менопаузи.

Може се користити као помоћ код мршављења, јер потиче избацивање вишка воде из организма. То га својство чини корисним и код целулита, едема и болести зглобова.

Такође, штити од дјеловања слободних радикала и спречава болести крвних судова попут артериосклерозе. Бројне студије о глогу установиле су да је он сигурна и добро подношљива биљка. Међутим, глог се не препоручује трудницама и дојиљама.

Иако је глог сигуран за кориштење није га препоручљиво користи уз неке лијекове за срце. Најбоље је да посавјетовати с љекаром прије него што се сами упустите у лијечење уз помоћ глога.

Коментари 0
Повезане вијести
РБ ЛАБ – лабораторија у којој је здравље пацијената у сигурним рукама! РБ ЛАБ – лабораторија у којој је здравље пацијената у сигурним рукама!
Ојачајте имунитет у прелазном периоду Ојачајте имунитет у прелазном периоду
Шест највише "гугланих" митова о здрављу Шест највише "гугланих" митова о здрављу
Најчитаније
 • Бачена бомба у двориште породичне куће у Сокоцу
  19h 11m
  3
 • Сокочанин аутом ударио двојицу суграђана
  19h 34m
  0
 • Београђани желе да оживе паљанско предузеће
  20h 24m
  6
 • Преминуо Синиша Драшковић
  13h 12m
  1
 • Полицајци ће уз пиштољ носити и ПОС терминале
  20h 49m
  0