Град богатији за дјечака

15.04.2024. 08:33
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођен је дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Фоча,

Данас и сутра ће због радова на 10 kV водoвима Завајт и Челебићи  доћи до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 17.00 часова потрошачима у насељима:  Челебићи Завајт, Мештревац, Саш, Златни Бор, Горња Драгочава и Драгочавски поток.

Вишеград,

Због радова на 10 kV воду Вишеград – Међеђа, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима: Стражбеница, Шип и Меремишље.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена је дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 40 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 12 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су неколико интервенција.

Соколац,

У времену од 14.10 до 15.30 часова интервенција на гашењу траве и ниског растињу у Новом Селу. Пожар је угашен, а интервенисала су три ватрогасца са ватрогасним возилом.

Од 19.20 до 20.30 часова у селу Копито горјела је шума. Пожар је угашен, а интервенисала су три ватрогасца савозилом и радници ШГ.

Источно Ново Сарајево,

 У времену од 15.25 до 18. 15 часова у насељу Петровићи горјела шума. Пожар је угашен, а интервенисала су три ватрогасца са возилом.

Пале,

Интервенција од 15.20 до 15.30 часова на гашењу контејнера у Улици Алексе Шантића, угашено.

Чајниче,

У времену од 22.30 до 2.30 часова интервенција на гашењу шумског пожара у селу Шапићи које се налази на самој граници са Црном Гором. Пожар је локализован, а учествовала су два ватрогасца са возилом.

Рогатица,

Од 15. 00 до 19.00 часова у селу Агаревићи горјело ниско растиње и шума. Пожар је угашен.

У времену од 11.00 до 12.05 часова у селу Козадре горјела трава, пожар је угашен, а интервенисала су два ватрогасца са возилом.

Хан Пијесак,

Од 8.25 до 8.55 часова у селу Стогуље гашени ломови, гране. Пожар угашен.

Појачана је фреквенција саобраћаја на почетку нове радне седмице, посебно у градским зонама, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске моле возаче да буду максимално опрезни на свим путним правцима и да држе одстојање између возила.

На дионицама гдје се изводе радови саобраћај се одвија успорено, уз привремено постављену сигнализацију, чије поштовање је обавезно.

Због минерских радова на дијелу магистралног пута Подроманија - Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента у општини Пале повременео ће бити обустављен саобраћај два пута дневно од пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћа се успорено једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци - Устипрача саобраћа се једном саобраћаном траком. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса премашује 30 тона.

Саобраћај је, због радова, измијењен на магистралном путу Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/.

Због бушачко-минерских радова саобраћај ће привремено бити обустављен на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице од 7.00 до 16.00 часова и то два пута по пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/рна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила носивости веће од 16 тона.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила носивости веће од пет тона. Теретна возила изнад пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно сунчано и врло топло уз малу до умјерену облачност.

Током поднева и вечери доћи ће до постепеног пораста облачности у већини крајева, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха биће од 25 до 32, у вишим предјелима од 20 стрепени Целзијусових.

Током првог дијела дана дуваће слаб до умјерен југозападни вјетар, а поподне и увече умјерен до јак, понегдје на западу и уз олујне ударе.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Соколац три, Рудо пет, Приједор, Рибник, Фоча и Билећа седам, Нови Град и Зеница осам, Бањалука и Чемерно девет, Добој, Хан Пијесак, Сарајево и Тузла 10, Бијељина и Брчко 11, Мркоњић Град 12, Требиње 13, Неум 18 и Бихаћ 21 степен Целзијусов.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно и свјежије са повременом кишом Сутра облачно и свјежије са повременом кишом
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Сутра нестабилно са кишом, могућа појава града Сутра нестабилно са кишом, могућа појава града
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    13h 18m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 2m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    6h 47m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    3h 46m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    3h 52m
    0