Grad bogatiji za dječaka

15.04.2024. 08:33
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 15 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Foča,

Danas i sutra će zbog radova na 10 kV vodovima Zavajt i Čelebići  doći do privremenih prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 17.00 časova potrošačima u naseljima:  Čelebići Zavajt, Meštrevac, Saš, Zlatni Bor, Gornja Dragočava i Dragočavski potok.

Višegrad,

Zbog radova na 10 kV vodu Višegrad – Međeđa, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima: Stražbenica, Šip i Meremišlje.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena je djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 40 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 12 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su nekoliko intervencija.

Sokolac,

U vremenu od 14.10 do 15.30 časova intervencija na gašenju trave i niskog rastinju u Novom Selu. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa vatrogasnim vozilom.

Od 19.20 do 20.30 časova u selu Kopito gorjela je šuma. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca savozilom i radnici ŠG.

Istočno Novo Sarajevo,

 U vremenu od 15.25 do 18. 15 časova u naselju Petrovići gorjela šuma. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa vozilom.

Pale,

Intervencija od 15.20 do 15.30 časova na gašenju kontejnera u Ulici Alekse Šantića, ugašeno.

Čajniče,

U vremenu od 22.30 do 2.30 časova intervencija na gašenju šumskog požara u selu Šapići koje se nalazi na samoj granici sa Crnom Gorom. Požar je lokalizovan, a učestvovala su dva vatrogasca sa vozilom.

Rogatica,

Od 15. 00 do 19.00 časova u selu Agarevići gorjelo nisko rastinje i šuma. Požar je ugašen.

U vremenu od 11.00 do 12.05 časova u selu Kozadre gorjela trava, požar je ugašen, a intervenisala su dva vatrogasca sa vozilom.

Han Pijesak,

Od 8.25 do 8.55 časova u selu Stogulje gašeni lomovi, grane. Požar ugašen.

Pojačana je frekvencija saobraćaja na početku nove radne sedmice, posebno u gradskim zonama, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske mole vozače da budu maksimalno oprezni na svim putnim pravcima i da drže odstojanje između vozila.

Na dionicama gdje se izvode radovi saobraćaj se odvija usporeno, uz privremeno postavljenu signalizaciju, čije poštovanje je obavezno.

Zbog minerskih radova na dijelu magistralnog puta Podromanija - Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale povremeneo će biti obustavljen saobraćaj dva puta dnevno od pet do sedam minuta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina saobraća se usporeno jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci - Ustiprača saobraća se jednom saobraćanom trakom. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa premašuje 30 tona.

Saobraćaj je, zbog radova, izmijenjen na magistralnom putu Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/.

Zbog bušačko-minerskih radova saobraćaj će privremeno biti obustavljen na magistralnom putu Sarajevo - Foča, dionica Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice od 7.00 do 16.00 časova i to dva puta po pet do sedam minuta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH/rna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila nosivosti veće od 16 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila nosivosti veće od pet tona. Teretna vozila iznad pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno sunčano i vrlo toplo uz malu do umjerenu oblačnost.

Tokom podneva i večeri doći će do postepenog porasta oblačnosti u većini krajeva, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 25 do 32, u višim predjelima od 20 strepeni Celzijusovih.

Tokom prvog dijela dana duvaće slab do umjeren jugozapadni vjetar, a popodne i uveče umjeren do jak, ponegdje na zapadu i uz olujne udare.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac tri, Rudo pet, Prijedor, Ribnik, Foča i Bileća sedam, Novi Grad i Zenica osam, Banjaluka i Čemerno devet, Doboj, Han Pijesak, Sarajevo i Tuzla 10, Bijeljina i Brčko 11, Mrkonjić Grad 12, Trebinje 13, Neum 18 i Bihać 21 stepen Celzijusov.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra nestabilno uz kišu, lokalno nepogode uz jače pljuskove Sutra nestabilno uz kišu, lokalno nepogode uz jače pljuskove
Grad bogatiji za dvije djevojčice Grad bogatiji za dvije djevojčice
Sutra pretežno oblačno uz lokalne pljuskove Sutra pretežno oblačno uz lokalne pljuskove
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    6h 45m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    9h 31m
    0
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    9h 4m
    1
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    12h 11m
    1
  • Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
    23h 9m
    1