Град богатији за два дјечака

11.04.2024. 08:26
0
ИЗВОР: srna.rs

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена су два дјечака.

Љекарску интервенцију затражило је 55 пацијената.

 

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција,

Трново,

Због радова у ТС  35/10 kV Трново доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10.00 до 12.00 свим потрошачима на подручју општине Трново, изузев потрошача у насељима: Брана, Граб, Оглавак, Богатићи, Хаџићи поља, Кијево, Турбе и Батићи.

Чајниче,

Због радова на 10 kV воду Чајниче из ТС 110/х kV Горажде 2 доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 12.00 до 15.00 часова потрошачима у насељима: Хубјери, Бучје, Жужело, Закаље, Козара и Поткозара на подручју општине Ново Горажде, те насељима: Кобилићи, Капов Хан, Судићи, Миљено, Безујно, Бучковићи, Поповићи, Првањ, Гај, Поникве, Стражица, Тројан, Брента Црни Бор, Батотићи и Трпиње, на подручју општине Чајниче.

Пале,

Због радова на 10 kV воду Булози доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.30 до 14.30 часова потрошачима у насељу Доња Љубогошта и потрошачима: ПП Милкус, Мермер украс, пилана Даива, Нестро петрол, Шпиц петрол и ауто сервиси Дадекс и Лазаревић.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођени су дјечак и дјевојчица.

Љекарску интервенцију затражило је 17 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 9 пацијената.

 

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су једну интервенцију.

Источна Илиџа,

Техничка интервенција на отварању врата стана у Улици Иве Андрића бр.17 од 8.25 до 8.55 часова. Интервенисала два ватрогасца са једним возилом.

Услови за вожњу јутрос су повољни, интензитет саобраћаја је умјерен осим у градским подручјима гдје је појачан, а возачима се савјетује да посебну пажњу обрате на мотоциклисте, бициклисте и возаче електричних ромобила, посебно у градовима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале до 10. јула због минерских радова долазиће до повремемене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Измјене у саобраћају због радова су и магистралном путу Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ као и на магистралном путном правцу Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења бушачко-минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 7.00 и 16.00 часова.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила изнад пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак. 

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити умјерено до претежно облачно вријеме уз сунчане интервале.

У Херцеговини ће током већег дијела дана бити углавном сунчано и вјетровито уз јаку буру, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверног смјера.

Највиша температура ваздуха од 18 до 23, на југу до 27 степени Целзијусових.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Хан Пијесак седам, Чемерно, Бјелашница осам, Соколац, Бихаћ, Тузла девет, Нови Град, Приједор, Рибник, Бањалука, Добој, Бугојно, Сарајево, Сански Мост, Зеница 10, Бијељина, Билећа, Ливно 11, Рудо 13, Фоча 14, Требиње 15, Неум 16 и Мостар 19 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас киша, на истоку јачи пљускови са грмљавином Данас киша, на истоку јачи пљускови са грмљавином
Сутра облачно и свјежије са повременом кишом Сутра облачно и свјежије са повременом кишом
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    22h 22m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 18m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    21h 22m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    18h 15m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    12h 6m
    0