Град богатији за три становника

22.04.2024. 08:48
0
ИЗВОР: srna.rs

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођенa су три дјечака.

Љекарску интервенцију затражило је 11 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција,

Источна Илиџа,

Због радова на дијелу 10 kV вода Лукавица доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 10.00 до 13.00 часова потрошачима у насељу Радуловац (улице Рајловачка и Аеродромска).

Пале,

Због радова на 10 kV воду Стамболчић доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 7.30 до 12.00 часова потрошачима у дјеловима насеља Кременита Брда и Јахорински Поток и потрошачима Ски комплекс Гондола, фирме Мраз и Недомекс.

Фоча,

Данас и сутра ће због радова на 10 kV водoвима Завајт и Челебићи,  доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 17.00 часова потрошачима у насељима:  Челебићи Завајт, Мештревац, Саш, Златни Бор, Горња Драгочава и Драгочавски поток.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 6 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 13 пацијента.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су неколико интервенција.

Источно Илиџа,

Интервенција на гашењу пожара у приватној радионици у Равногорској улици у времену од 9.45 до 11.05. Интревенисала четири ватрогасца са два возила. Пожар угашен у почетној фази, причињена мања материјална штета.

Интервенција на гашењу димњака у Улици Живојина Мишића у времену од 17.50 до 18. 20. Пожар угашен.

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија без застоја и дужих задржавања, осим на мјестима гдје се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале до 10. јула због минерских радова долазиће до повремене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћа се успорено једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћа се једном саобраћајном траком. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса премашује 30 тона.

Саобраћај је, због радова, измијењен на магистралном путу Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила носивости веће од 16 тона.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар - граница Републике Српске/Србије /Рудо/ забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничка возила ограничаена брзина кретања на 20 километара на час.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити промјенљиво облачно уз сунчане периоде, а на западу може бити слабе кише.

Увече и током ноћи очекује се наоблачење у свим предјелима уз умјерен до јак вјетар, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб и промјенљив, крајем дана умјерен, понегдје и јак, источни.

Највиша температура ваздуха од 12 до 17, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.

Из Федералног хидрометеоролошког завода наводе да јутрос у већини крајева преовладава претежно ведро вријеме, док је магловито на Бјелашници.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Чемерно минус три, Соколац, Хан Пијесак, Нови Град, Сарајево, Бјелашница, Бугојно, Јајце, Сански Мост нула, Билећа, Приједор, Ливно, Тузла, Зеница један, Бањалука, Добој два, Мркоњић Град три, Бијељина, Требиње, Рибник четири, Рудо, Фоча пет, Мостар, Неум седам степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас киша, на истоку јачи пљускови са грмљавином Данас киша, на истоку јачи пљускови са грмљавином
Сутра облачно и свјежије са повременом кишом Сутра облачно и свјежије са повременом кишом
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    14h 32m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 28m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    13h 32m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    10h 25m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    12h 22m
    0