Grad bogatiji za tri stanovnika

22.04.2024. 08:48
0
IZVOR: srna.rs

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena su tri dječaka.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 11 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija,

Istočna Ilidža,

Zbog radova na dijelu 10 kV voda Lukavica doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 10.00 do 13.00 časova potrošačima u naselju Radulovac (ulice Rajlovačka i Aerodromska).

Pale,

Zbog radova na 10 kV vodu Stambolčić doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 7.30 do 12.00 časova potrošačima u djelovima naselja Kremenita Brda i Jahorinski Potok i potrošačima Ski kompleks Gondola, firme Mraz i Nedomeks.

Foča,

Danas i sutra će zbog radova na 10 kV vodovima Zavajt i Čelebići,  doći će do privremenih prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 17.00 časova potrošačima u naseljima:  Čelebići Zavajt, Meštrevac, Saš, Zlatni Bor, Gornja Dragočava i Dragočavski potok.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 6 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 13 pacijenta.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su nekoliko intervencija.

Istočno Ilidža,

Intervencija na gašenju požara u privatnoj radionici u Ravnogorskoj ulici u vremenu od 9.45 do 11.05. Intrevenisala četiri vatrogasca sa dva vozila. Požar ugašen u početnoj fazi, pričinjena manja materijalna šteta.

Intervencija na gašenju dimnjaka u Ulici Živojina Mišića u vremenu od 17.50 do 18. 20. Požar ugašen.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija bez zastoja i dužih zadržavanja, osim na mjestima gdje se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale do 10. jula zbog minerskih radova dolaziće do povremene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina saobraća se usporeno jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraća se jednom saobraćajnom trakom. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa premašuje 30 tona.

Saobraćaj je, zbog radova, izmijenjen na magistralnom putu Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila nosivosti veće od 16 tona.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar - granica Republike Srpske/Srbije /Rudo/ zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok je za putnička vozila ograničaena brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno uz sunčane periode, a na zapadu može biti slabe kiše.

Uveče i tokom noći očekuje se naoblačenje u svim predjelima uz umjeren do jak vjetar, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab i promjenljiv, krajem dana umjeren, ponegdje i jak, istočni.

Najviša temperatura vazduha od 12 do 17, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da jutros u većini krajeva preovladava pretežno vedro vrijeme, dok je maglovito na Bjelašnici.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Čemerno minus tri, Sokolac, Han Pijesak, Novi Grad, Sarajevo, Bjelašnica, Bugojno, Jajce, Sanski Most nula, Bileća, Prijedor, Livno, Tuzla, Zenica jedan, Banjaluka, Doboj dva, Mrkonjić Grad tri, Bijeljina, Trebinje, Ribnik četiri, Rudo, Foča pet, Mostar, Neum sedam stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas kiša, na istoku jači pljuskovi sa grmljavinom Danas kiša, na istoku jači pljuskovi sa grmljavinom
Sutra oblačno i svježije sa povremenom kišom Sutra oblačno i svježije sa povremenom kišom
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    7h 53m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    6h 49m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    22h 33m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    23h 45m
    0
  • Posljednji kondorov let
    20h 18m
    0