Град богатији за три становника

03.02.2023. 08:37
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођене су три дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражила су 33 пацијента.

Град уредно снабдијевен водом.

Пале,

Због радова у ТС 10/0,4 kV Влада, доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9:00 до 11:00 часова потрошачима  у дијелу насеља Коран, и то Улици Сердар Јанка Вукотића, Мини Чаршији и бензинској пумпи Нешковић-бивши Мајнекс.

Чајниче,

Због радова на 10 kV воду Луке – Поникве, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 11:00 до 14:00 часова потрошачима  у насељима: Стражица, Поникве и Тројан.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођене су три дјевојчице и један дјечак.

Љекарску интервенцију у болници у Фочи затражило је 19 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 19 пацијенатa.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се већином одвија по влажним коловозима, поледице има у вишим предјелима и преко планинских превоја, а на граничним прелазима нема дужих задржавања.

У котлинама и уз ријечне токове магла смањује видљивост, а одрони су учестали на дионицама Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Јајце, Котор Варош-Теслић, преко Борја, Трново-Фоча, Вишеград-Бродар-Рудо и Брод на Дрини-Хум.

Због радова у тунелу "Чељиговићи" на магистралном путу ентитетска граница Лапишница-Љубогошта, измијењен је режим саобраћаја.

Саобраћај се одвија једном коловозном траком због активираног клизишта на магистралном путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, те на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно суво уз сунчане периоде, на истоку облачније, уз дневну температуру од четири до девет, на југу до 12 степени Целзијусових.

Током вечери и наредне ноћи очекује се наоблачење са сјевероистока уз јаче падавине, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Киша ће падати у нижим предјелима, на истоку ће локално бити пљускова, а у вишим предјелима и на планинама падаће снијег.

Дуваће слаб до умјерен западни вјетар, у јужним предјелима сјеверни, локално вјетар може бити појачан.

Јутрос је у већини крајева претежно облачно вријеме, а у Херцеговини претежно сунчано, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 8.00 часова: Бјелашница минус 11, Иван Седло минус четири, Чемерно и Дрвар минус три, Бихаћ и Соколац минус два, Добој, Гацко, Сарајево и Ливно минус један, Бањалука, Тузла и Зеница нула, Вишеград један, Билећа, Зворник и Бијељина два, Градачац три, Мостар пет, те Неум седам степени Целзијусових.

Висина сњежног покривача: Бјелашница 137 центиметара, Чемерно 40, Иван Седло 29, Хан Пијесак 26, Калиновик 22, Мраковица 21, те Соколац 16 центиметара.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 51m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    5h 15m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    3h 30m
    10
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    19h 59m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    5h 9m
    0